4gamers.be

De 5 beste Pokémon spin-off games

Door Jay, 27-02-2019 13:07

Vandaag vieren we Pokémon Day, want 23 jaar geleden verschenen Pokémon Red en Pokémon Green in Japan. Om dat te vieren lijsten we onze favoriete Pokémon spin-off games op.

 

 

Pokémon Mystery Dungeon


https://www.youtube.com/watch?v=H7HVP7UqIF8

Toen de eerste games in de Mystery Dungeon reeks, Red Rescue Team en Blue Rescue Team, uitkwamen, wisten de fans niet wat ze moesten verwachten. Wat ze uiteindelijk kregen was een nieuwe manier om Pokémon te spelen, waar je zelf de Pokémon bestuurt, nieuwe dorpen en locaties, uitdagende dungeons en een meer volwassen Pokémon-ervaring. De Mystery Dungeon games durven ook verder gaan in hun verhalen terwijl ze toch nog steeds aanvoelen als Pokémon.

 

Pokémon GO


Het wereldwijde fenomeen Pokémon GO hield de maanden na zijn release meer dan 100 miljoen mensen in zijn greep en is nu nog steeds één van de meest gespeelde mobile games. Nieuwe Pokémon worden regelmatig toegevoegd en de app heeft ondertussen een stuk meer functies gekregen, waaronder PvP. De magie van Pokémon GO is dus duidelijk nog niet uitgewerkt en bereikt met zijn casual aanpak heel wat nieuwe en oude fans.

 

Pokkén Tournament


Pokkén Tournament is een echte fighting game, genre Tekken, maar dan met Pokémon. De game heeft een trouwe fanbase en is zo gemaakt dat het zowel de casual als de meer hardcore gamer kan plezieren. Er is een arcadeversie van Pokkén Tournament gemaakt, maar er is ook een versie op de Wii U verschenen. De Nintendo Switch kreeg een eigen opgewaardeerde versie onder de naam Pokkén Tournament DX.

 

Pokémon Snap


Verschenen voor de Nintendo 64 en ondertussen bijna een klassieker te noemen: Pokémon Snap. Gewapend met een camera doorloop je in een karretje een parcours en probeer je zoveel mogelijk Pokémon zo mooi mogelijk te fotograferen. Achteraf krijgen je foto’s een score van Professor Oak. Pokémon Snap heeft een release gekregen op de Virtual Console van zowel de Wii als de Wii U, maar eigenlijk zitten fans toch vooral te wachten op een nieuwe Pokémon Snap game, zodat ze Pokémon opnieuw in hun natuurlijke omgeving kunnen bewonderen.

 

Pokémon Colosseum


Fans van Pokémon vroegen lang achter een meer volwassen Pokémon game en die kregen ze met de story mode van Pokémon Colosseum op de Nintendo Gamecube. In de game ben je een tiener die het opneemt tegen een organisatie (Cypher) die letterlijk Pokémon in vechtmachines transformeert door ze om te vormen tot Shadow Pokemon. Dat in combinatie met voor die tijd voortreffelijke 3D-graphics maakte Pokémon Colosseum tot een echte fan favorite. Verder liet Pokémon Colosseum je op je tv in 3D strijden met je Pokémon uit de handheldgames, waardoor Pokémon Colosseum verder bouwde op de Pokémon Stadium games van de Nintendo 64. Iconische mini-games maakten daar ook deel van uit.

 

Wat is jouw favoriete Pokémon (spin-off) game?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.