4gamers.be

5 iconische vrouwen als hoofdpersonage in games

Door Jay, 08-03-2019 13:30

Het is vandaag Internationale Vrouwendag, de dag waarop we de vrouw wat extra in de bloemetjes zetten en stil staan bij vrouwenrechten. Om daar wat aandacht op te vestigen lijsten we enkele iconische vrouwelijke hoofdpersonages in videogames op.

 

 

Samus Aran (Metroid)


Samus is een van die personages waarvan veel mensen niet beseften dat ze een vrouw is, hoewel dat al werd getoond tijdens Metroid in 1986. Samus is een competente vechter en is bovendien een van de allereerste vrouwelijke hoofdrolspeelsters in videogames. Het feit dat ze vandaag nog steeds zo populair is, zegt genoeg.

 

Lara Croft (Tomb Raider)


Het is ondenkbaar dat deze dame niet op onze lijst zou staan. Lara Croft werd legendarisch door de Tomb Raider games en ook vandaag lijkt haar populariteit niet af te remmen na de reboot. Er verscheen in 2018 zelfs een nieuwe film met Lara Croft in de hoofdrol. Iedereen kent Lara Croft en haar stoere zin voor avontuur, wat haar een ideale kandidate maakt voor dit lijstje.

 

Aloy (Horizon Zero Dawn)


Waarschijnlijk het meest recente personage op dit lijstje: Aloy uit Horizon Zero Dawn. Ze heeft zichzelf getraind tot een sterke krijger, zonder haar menselijkheid te verliezen, en is op zoek naar de identiteit van haar moeder. Het personage werd met veel lof ontvangen door critici en gamers.

 

Zelda (The Legend of Zelda)


We leerden Zelda oorspronkelijk kennen als een typische "Damsel in Distress", maar doorheen de jaren is duidelijk geworden dat ook zij haar mannetje kan staan. Denk bijvoorbeeld maar aan haar alter-ego Sheik en Tetra, haar incarnatie in The Wind Waker. Zelda is ondertussen uitgegroeid tot een echte fan favorite en we vinden haar in verscheidene andere games terug, waaronder de Super Smash Bros. reeks.

Ellie (The Last of Us)


We leren Ellie doorheen The Last of Us kennen als een sterk en complex personage, waardoor ze effectief een subversie is van de klassieke "Damsel in Distress" die we in veel games zien terugkomen. Ellie werd erg goed ontvangen door fans van de game en zal ook de protagonist zijn in The Last of Us II.

 

Wie is jouw favoriete vrouw in een game?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.