4gamers.be

St. Patrick's Day: Ierse personages in games

Door Jay, 17-03-2019 00:02

Vandaag is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland. Dat betekent veel groen en klavertjes, maar wij vieren deze dag ook door een kijkje te nemen naar enkele Ierse personages in videogames.

 

 

Aran Ryan (Punch-Out)


Aran Ryan is een Ierse bokser en tegenstander van Little Mac in zowel Super Punch-Out voor de SNES als Punch-Out voor de Nintendo Wii. In de game is hij een formidabele tegenstander die maar liefst 18 van z’n 28 wedstrijden heeft gewonnen, waarvan 16 met knock-out. Zijn speciale aanval heet de "Irish Jig", waarmee hij een snelle combo uit zijn handschoenen schudt.

 

Patrick McReary (GTA IV)


McReary, ook bekend als "Packie", is een personage uit de Grand Theft Auto-reeks. Zijn vader zat aan de drank en we leren doorheen het verhaal dat hij Patrick zou misbruikt hebben, waarna Patrick verslaafd geraakte aan drugs. Dat gezegd zijnde is Patrick een duidelijk Iers stereotype.

 

Aiden Pearce (Watch_Dogs)


Aiden is de hoofdrolspeler van Watch_Dogs en een briljante hacker. Na een gefaalde missie werden de banden van Aidens wagen kapotgeschoten, waardoor hij overkop ging, met verschrikkelijke gevolgen. Hij is van Ierse afkomst, waardoor hij perfect in dit lijstje past.

 

Moira O’Deorain (Overwatch)


Moira is een support hero in Overwatch en is van Ierse afkomst (Dublin, om specifiek te zijn). Ze is een briljante wetenschapper, maar werd scheef bekeken omwille van haar experimenten met genetische manipulatie. Moira vindt Overwatch eigenlijk een verspilling van tijd en zou liever verderwerken aan haar research. Fun fact: de stemactrice die Moira vertolkt is ook afkomstig uit Dublin.

 

Nina Williams (Tekken)


Nina Williams is een Ierse huurmoordenaar die haar opwachting reeds maakte in de eerste Tekken game. Ze heeft een zus die eveneens van Ierse afkomst is, Anna Williams, met wie ze niet altijd even goed overeenkomt. Nina speelde eveneens de hoofdrol in de Tekken spin-off Death by Degrees voor de PlayStation 2, waarin ze ingehuurd wordt door de CIA en MI6 om een criminele organisatie te infiltreren.

 

Heb jij een favoriet Iers gamepersonage?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.