4gamers.be

Hype! by RageQuit: Beacon

Door YoniVL, 15-03-2019 14:48

Welkom bij Hype, waar we elke aflevering de wereld van de grote en dure games achter ons laten en op zoek gaan naar titels die misschien nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek, maar daarom niet minder leuk zijn. Deze keer is het de beurt aan Beacon, waarin sterven soms de juiste oplossing is.

Sterven om te overleven, dat is het idee achter heel wat games binnen het genre van de roguelikes en in Beacon is dat niet anders. Je kruipt er in de huid van Freja Akiyama, een ruimtereizigster die ergens op een verre planeet is neergestort. Daar gaat ze op zoek naar de rest van haar crew en daarvoor zet ze een pak klonen in.

Die moeten in haar plaats de gevaren van de vreemde planeet trotseren en daarbij zullen er heel wat van die klonen sneuvelen. Gelukkig doen ze dat niet zonder reden, want telkens je opnieuw moet beginnen, heb je weer wat bijgeleerd. Bovendien kan je DNA van de aliens opnemen om jezelf weer een stukje sterker te maken.

Ondertussen stelt de game je enkele moeilijke vragen. Hoeveel klonen van Freja zijn er eigenlijk en gaat ze niet te ver in het overnemen van DNA van de aliens. Verlies ze zo niet steeds meer haar menselijkheid. En is het allemaal nog wel nodig? Wie zegt immers dat haar medereizigers nog leven?

Beacon maakt net als heel wat games binnen het genre gebruiken van een random gegenereerde wereld. Dat wil zeggen dat je als speler wel sterker wordt, maar dat je daarom niet zomaar door de wereld kan stormen, wanneer je voor een tiende of twintigste keer opnieuw moet beginnen.

Anders in Beacon is de toevoeging van weerseffecten. In de verschillende levels kan je kennismaken met hagelstormen, tornado’s en meer. Die kunnen een flink probleem vormen, maar je kan ze natuurlijk ook gebruiken in je eigen voordeel.

Om het steeds maar opnieuw spelen interessant te houden, kan je in Beacon meer dan 75 nieuwe wapens vinden en daarnaast ook nog eens meer dan 75 genetische manipulaties die je personage nieuwe krachten geven. Het zal dus een tijdje duren vooraleer je alles hebt ontdekt.

De wereld zit ook tjokvol verschillende vijanden en om de grote eindbazen te verslaan zal je er toch eerst voor moeten zorgen dat je sterk genoeg bent om het gevecht aan te gaan.

Grafisch kiest Beacon voor de kleurrijke kant. Verwacht je dus aan veel groene, gele en rode tinten die van je scherm spatten.

Wil je zelf eens nagaan hoe vaak jij het loodje legt in Beacon? Dan kan je nu al terecht op Steam.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.