4gamers.be

World Frog Day: kikkers in games

Door Jay, 20-03-2019 13:52

Het is World Frog Day vandaag, een dag die in het leven is geroepen om de aandacht te vestigen op de kwetsbare positie van de kikker. Er bestaan uiteraard ook een heleboel videogames waar kikkers (of padden) de hoofdrol spelen, dus wij dragen graag ons steentje bij.

 

 

Frogger


Ongetwijfeld de oudste game op dit lijstje, want Frogger verscheen in 1981 en staat alombekend als een klassieker in de wereld van games. In het spel neem je de controle over een kikker die de weg probeert over te steken, maar oog in oog komt te staan met verschillende obstakels zoals auto’s, slangen en meer.. De perfecte game voor World Frog Day met andere woorden.

 

Slippy Toad (StarFox)


Slippy Toad mag dan wel niet de beste piloot zijn van het StarFox team, hij is wel een enorm slimme technicus en uitvinder die het leven makkelijker maakt voor de andere leden. Akkoord, zijn stem brengt hetzelfde gevoel mee als nagels die over een schoolbord glijden, maar Slippy is een onmisbaar lid van team StarFox.

 

Battletoads


Battletoads is een beat 'em up game die draait rond drie antropomorfe kikkers met walgelijke namen als Zitz, Pimple en Rash. Ontwikkelaar Rare zei Battletoads te hebben ontworpen om de concurrentie aan te gaan met de Teenage Mutant Ninja Turtles. De originele game staat nog steeds bekend als een klassieker van de NES, maar kreeg ook ports naar de Mega Drive en de Game Gear.

 

Zephos (The Legend of Zelda: Wind Waker)


Zephos is de oude en wijze god van de wind. Hij trekt rond in zijn thuisland Dragon Roost Island, waar hij wacht op de nieuwe Waker of the Winds, Link uiteraard. Zijn broer Cyclos is trouwens ook een kikker, maar dan wel eentje die dingen kapotmaakt met allesvernietigende cyclonen. What’s in a name, right?

 

Winky the Frog (Donkey Kong Country)


Winky is een kikker die de Kongs helpt tijdens de aanval op Donkey Kong Island. Hij is een enorm nuttige animal sidekick die gebruik maakt van zijn grote sprongkracht om tot op plaatsen te geraken waar de Kongs niet heen kunnen springen. Winky was echter enkel speelbaar in de eerste Donkey Kong Country, terwijl hij in Donkey Kong Country 2 en Donkey Kong 64 enkel een easter egg in de achtergrond was.

 

Ken jij nog leuke kikkers in games?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.