4gamers.be

Hype! by RageQuit: Ape Out

Door YoniVL, 21-03-2019 16:27

Welkom bij Hype, waar we elke week de wereld van de grote en dure games achter ons laten en op zoek gaan naar titels die misschien nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek, maar daarom niet minder leuk zijn. Deze keer is het de beurt aan Ape Out, een kleurrijke game met agressieve apen. Dat klinkt alvast intrigerend.

Ape Out is een superintense en kleurrijk vormgegeven smash 'em up over vluchtdrang, ritmisch geweld en gejaagde jazz. Dat is de eerste zin die je leest wanneer je de pagina van de game opent op Steam. De makers zetten zo meteen de toon voor de verwachtingen rond de game.

De eerste beelden van de game bevestigen die verwachtingen ook. Je krijgt een trailer te zien die zo lijkt weggevlucht uit een film van de jaren ’70. De soundtrack staat dan weer bol van de harde jazz die het gejaagde tempo in Ape Out verder ondersteunen.

Want dat ben je in Ape Out, opgejaagd wild. Je kruipt immers in de huid van een gorilla op de vlucht, die alles en iedereen op zijn pad flink wat meppen geeft, om toch maar niet terug gepakt te worden.

Als gorilla beschik je maar over één wapen, en dat is je kracht. Je kan je vuisten gebruiken om vijanden een flink pak rammel te geven of om ze gewoon uit het raam te smijten, maar er zijn ook andere opties. Je kan vijanden immers ook tijdelijk gevangen nemen en hun wapens dan gebruiken. Heeft iemand een shotgun vast? Perfect, grijp hem even bij de haren en knal er een boel tegenstanders mee omver.

Naast deze leuke vorm van gameplay valt Ape Out natuurlijk het meeste op door zijn stijl. Je gorilla spat van het scherm terwijl de rest eerder sobere kleuren heeft meegekregen. Behalve natuurlijk het bloed, waar je veel van te zien zal krijgen.

Knap is ook hoe de soundtrack in elkaar steekt. Die draait volledig rond jazz en is afhankelijk van je manier van spelen. Om met volle teugen van de game te kunnen genieten, moet je het juiste ritme vinden, om zo je speelstijl en de muziek mooi samen te laten werken. Slaag je daarin, dan verzekeren wij dat je hart ook een tikkeltje sneller zal beginnen slaan.

Wil jij de spanning ervaren van een opgejaagde gorilla die op stevige jazznoten zijn vrijheid probeert te krijgen, dan kan je nu al terecht op Steam.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.