4gamers.be

Dag van de Ruimtevaart: 5 geweldige space games

Door Jay, 12-04-2019 13:45

Het is vandaag 12 april en dat wil zeggen dat we de Internationale Dag van de Ruimtevaart vieren. Op deze dag in 1961 vond namelijk de lancering plaats van de Vostok 1, met aan boord Joeri Gagarin. Hiermee was de eerste mens in de ruimte een feit. Een dag waarop we stil staan bij wat we allemaal al verwezenlijkt hebben als het op de ruimte aankomt dus. Enkele van die verwezenlijkingen zijn uiteraard ook videogames, waarvan we er vijf oplijsten die zeker de moeite waard zijn om herinnerd te worden.

 

 

Halo


De Halo-reeks is één van de paradepaardjes van Xbox en is nog steeds razend populair. Ook de meest recente game, Halo 5, deed het erg goed. Halo vindt plaats in de ruimte, waar mensen en aliens in een oorlog zijn verwikkeld. Een setting die vele mensen weet te bekoren en geïnteresseerd kan houden, want de Halo franchise bestaat al sinds 2001.

 

Mass Effect


De Mass Effect games doen bij iedereen wel een belletje rinkelen. In de games volgen we Commander Shepard, die de wereld moet redden van de Reapers. Een turbulente verhaallijn vol met dood, vernieling en genocide, maar wel eentje waar je zelf invloed op hebt aan de hand van de keuzes die Shepard maakt.

 

Ratchet & Clank


De games rond de arrogante maar goedhartige Lombax Ratchet en de intelligente robot Clank bieden een andere, meer speelse kijk op het ruimtethema. Zo vlieg je van planeet naar planeet, die elk een unieke en kleurrijke omgeving hebben. Ratchet & Clank is ook iets luchtiger dan andere games op deze lijst.

 

Destiny


Bungie kwam in 2014 op de proppen met Destiny en heeft sindsdien het hart van menig gamer weten te veroveren. Destiny heeft veel dingen om leuk te vinden, zoals de multiplayer elementen en niet in het minst de prachtige omgevingen die je kan verkennen. Als het op games in de ruimte aankomt, doet Bungie iets juist.

 

Spacewar!


Omdat we vandaag een kijkje nemen naar de geschiedenis van de ruimtevaart, is het misschien aangewezen om terug te blikken op hoever ruimtegames gekomen zijn. Zo was Spacewar! de eerste in zijn soort, gemaakt door een Harvard- en een MIT- student in 1962 en gemaakt voor de DEC PDP-1, een minicomputer. In de game nam je het tegen elkaar op in een dogfight die plaatsvond in de ruimte.

Ken jij nog memorabele space games?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.