4gamers.be

Kennen jullie deze 1 aprilgrappen nog?

Door Jay, 01-04-2019 12:01

Grappen met elkaar uithalen op 1 april is een traditie die al teruggaat tot de 19de eeuw. Het kan echter ook al eens gebeuren dat een uitgever of ontwikkelaar van videogames een grapje uithaalt met zijn fans. Hieronder maken we een oplijsting van enkele van die grapjes die best wel te pruimen waren.

 

 

De Heartstone MMO


Deze 1 aprilgrap dateert van 1 april 2016, maar dat maakt hem niet minder grappig. Blizzard kwam met een YouTube video op zijn officiële kanaal waarin ze een MMO rond Heartstone onthulden. De video zat vol met kleine in-jokes en ook een (niet zo subtiele) verwijzing naar World of Warcraft zit erin. Fijne en luchtige aprilgrap alvast.

 

De GeForce GTX G-Assist


Nvidia kondigde met een geloofwaardige YouTube video zijn nieuwe product aan, de G-Assist. De opzet was om een soort USB stick te ontwerpen die functioneert als een AI-speler, die je plaats kan innemen voor moeilijke situaties zoals boss fights, moeilijke levels of als je dringend naar het toilet moet tijdens een ranked match. Een van de beter uitgedachte aprilgrappen op deze lijst.

 

Nieuwe Call of Duty Playlists


Infinity Ward, de studio achter Call of Duty: Ghosts, besloot op 1 april 2014 ook een aprilgrapje uit te halen met zijn trouwe gamers. Ze veranderden de namen van enkele playlists en zaaiden enerzijds verwarring, maar oogstten anderzijds een hoop gegrinnik. Dat kan ook moeilijk anders met kleppers van playlists als "PEW PEW" en "Wolfpack of 1".

 

8-Bit Pokémon GO


Deze aprilgrap die Pokémon GO met zijn spelers uithaalde is een meer recente. Op 1 april 2018 verving Niantic, de ontwikkelaar achter Pokémon GO, zijn avatars en sprites door 8-bit varianten om nostalgie op te wekken onder de spelers. Hoewel de verandering maar tijdelijk was, waren veel mensen op sociale media voorstander om de 8-bit sprites permanent te maken. Iets om over na te denken, Niantic?

 

PlayStation Flow


Ook Sony wou in 2015 eens een grapje uithalen en het lanceerde een video op zijn YouTube kanaal om PlayStation Flow aan te kondigen. Dat is een accessoire dat je zou toestaan om al zwemmend te gamen, om onderwater levels te ervaren in bijvoorbeeld The Last of Us Remastered, zoals de video voorstelt. Veel mensen voelden al nattigheid op sociale media en zagen later hun vermoeden bevestigd.

 

Turtle Beach F-BAG


Turtle Beach, bekend om hun headsets en andere gaming-gerelateerde accessoires, postte op 1 april een afbeelding van hun vermeende nieuwe product, de F-BAG. De opzet was een zak, die je aan je headset kon bevestigen. Die zak kon je dan opvullen met allerlei lekkers, zodat je niet hongerig zou worden tijdens het gamen. Een grap die velen wel konden smaken.

 

Optimus Prime in Titanfall


Titanfall spelen met Optimus Prime klinkt als een geweldig idee en het is exact dat idee waarrond IGN een aprilgrap heeft gemaakt. Ze maakten een video waarin ze Titanfall Prime aankondigden als DLC. Een grap die veel mensen wel konden smaken, al was het maar voor de nostalgie.

Ken jij nog memorabele 1 aprilgrappen?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.