4gamers.be

eShop Reviews #27

Door Phazon, 26-04-2019 14:52

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS, Wii U en Switch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech (Image & Form, €24,99)

De SteamWorld-franchise is intussen een vaste en gekende waarde voor menig Nintendo-liefhebber. SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech is de vierde game in de serie en doet het net als SteamWorld Heist wat anders dan hetgeen we van de SteamWorld Dig-telgen gewoon zijn. Daar waar Heist ons destijds tactical role playing voorschotelde, kunnen we met Quest op avontuur gaan. SteamWorld quest is namelijk een roleplaying card game, waarin enkele Steambots de rol van helden in een grotesk avontuur vervullen.

Tijdens dit avontuur verken je de wereld aan de hand van kleine gebieden (denk hierbij aan de side-scrolling Vanillaware gebieden) die tjokvol vijanden zitten en dus heel wat uitdaging vormen. Het gevecht zelf zal je aan de hand van ettelijke kaarten doen, kaarten die je in de wereld zal tegen komen en je toelaten om zelf je eigen decks te bouwen. Dit systeem klinkt misschien vrij complex, maar is zeer eenvoudig te vatten en al snel zal je zelf je eigen decks met een mix tussen aanvals-, verdedigings- en magiekaarten samen weten te stellen. Hierdoor is het ontzettend toegankelijk en voelt het geheel vaak meer als een goede turn-based combat RPG dan wel een pure card battle game aan.

In totaal zullen de 12 hoofdstukken je heel wat uren zoet weten te houden en vallen er voor liefhebbers van de franchise heel wat geheimen te ontdekken. Na enkele hoofdstukken begint het geheel net iets te monotoon aan te voelen en laat het spel qua variatie in het design van de omgeving wat te wensen over. Als eerste poging is SteamWorld Quest desalniettemin zeker de moeite waard, al was het maar omdat deze game er eindelijk in slaagt een card based battle naar voren te brengen die voor iedereen toegankelijk en flexibel genoeg is.

8.5/10

Lyrica (Cosen, €19,99)

Zo nu en dan kan je op de eShop eens een zeer merkwaardige titel terugvinden. Lyrica is hier zeker één van. Deze ritmische game mixt de Chinese cultuur met muziek, iets wat we hier in het Westen zelden zien. Het is een op touch gebaseerde game waarin je op het ritme van de Chinese muziek, gaande van rock tot jazz met soms eens een vleuge poëzie, tal van levels voltooid. Verschillende moeilijkheidsgraden zorgen dat er voor iedere speler de nodige uitdaging terug te vinden is.

In totaal zijn er 50 verschillende doch kwaliteitsvolle tracks aanwezig, al hou je best in het achterhoofd dat het voor ons om vrij onbekende Chinese muziek gaat. In de Story mode verken je ieder van deze deuntjes aan de hand van wat verhaal en artwork. Een Challenge mode vergroot de replay value door diverse uitdagingen voor te schotelen. Lyrica doet dus op zich niets wereldschokkend, maar is een goede ritmegame die ons leert kennismaken met een zeer rijke Chinese cultuur.

8/10

Super Smash. Bros. Ultimate - Challenger Pack 1: Joker (Nintendo, €5,99)

Het heeft eventjes geduurd, maar de eerste volwaardige DLC voor Super Smash Bros. is eindelijk een feit. Joker van Persona 5 mag de spits afbijten en doet dit meteen in stijl. Zijn gameplay kenmerkt zich vooral door allerhande aanvallen met zijn zwaard en geweer. Door voldoende schade op te vangen en de meter op te bouwen, kan Joker ook zijn vertrouwde Persona Arsene oproepen. Hierdoor wordt het mogelijk om tal van vijandelijke aanvallen te incasseren en counteren. Naast dit speelbaar personage, gaat het pakket ook gepaard met een gloednieuwe stage, Mementos (een zeer sfeervolle omgeving die ook Persona 3- of Persona 4-getint kan zijn), en een aantal Persona-getinte spirits. In totaal zijn er elf tracks uit Persona 3, 4 en 5 terug te vinden, met één gloednieuwe rearrangement. Voor de prijs krijg je alvast een zeer interessant personage voorgeschoteld. Joker kan ook als onderdeel van de Fighters Season Pass (€24.99 voor 5 personages, 5 stages en een heleboel spirits) verkregen worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.