4gamers.be

Dag tegen Homofobie: 6 homoseksuele gamepersonages

Door Jay, 17-05-2019 13:13

Het is vandaag de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie​ en om dat nog eens extra in de verf te zetten hebben we een lijstje opgesteld met (mogelijk) homoseksuele personages in videogames.

 

 

Ellie (The Last of Us)


Hoewel de geaardheid van Ellie nooit echt een onderwerp was in de originele verhaallijn van The Last of Us, kreeg het meer aandacht in de DLC Left behind. In die DLC zien we Ellie meer tijd spenderen met haar beste vriendin Riley. Neil Druckmann, de creative director bij Naughty Dog, liet in een interview ook al vallen dat de relatie tussen Ellie en Riley een focuspunt voor hen was.

 

Tracer (Overwatch)


In het stripverhaal Reflections, waarin het achtergrondverhaal van verschillende Overwatch personages uit de doeken werd gedaan, werd het duidelijk dat de hero Tracer lesbisch is. Zo blijkt dat zij en Emily een relatie hebben, iets wat op luid gejuich onthaald werd door heel wat fans van Overwatch.

 

Commander Shepard (Mass Effect)


Aangezien de speler een zegje heeft in hoe Shepard omgaat met anderen heeft hij ook invloed op zijn of haar relaties en seksuele voorkeuren. Doorheen het verhaal kan Shepard dus homoseksuele en/of biseksuele relaties aangaan met andere personages via keuzes in dialogen. Daarnaast zie je in Mass Effect ook nog andere homoseksuele personages, zoals bijvoorbeeld Steve Cortez.

 

Sims (The Sims)


The Sims heeft zijn spelers altijd veel vrijheid gegeven en ook op vlak van relaties is dat niet anders. Zo is het mogelijk om Sims homoseksuele relaties aan te laten gaan en heeft The Sims 4 aanpassingen gedaan om gender minder statisch te maken.

 

Chloe Price (Life is Strange)


Het personage van Chloe Price staat beschreven als biseksueel, mede dankzij een specifieke eindscène die de speler kon bereiken. Doorheen de interacties in de game is het ook mogelijk om subtiele hints op te pikken. In de prequel van Life is Strange, Before the Storm, wordt de relatie tussen Chloe en Rachel verder uitgewerkt.

 

Kung Jin (Mortal Kombat)


Kung Jin is een vrij recente toevoeging die zijn entree maakte in Mortal Kombat X. Zijn seksualiteit wordt nooit openlijk uitgespeeld door de game en er wordt nooit echt veel over gezegd, met uitzondering van enkele referenties binnen de dialogen. Feit is ook dat Kung Jin niet "stereotiep homoseksueel" is, wat door de LGBT community positief werd onthaald.

Ken jij nog homoseksuele gamepersonages?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.