4gamers.be

eShop Reviews #28

Door Phazon, 13-05-2019 16:05

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS, Wii U en Switch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

Katana Zero (Devolver Digital, €14.99)

In Katana Zero maken we kennis met een assassin die over zeer speciale vaardigheden beschikt. Dankzij de drug Chronos, kan hij de tijd manipuleren en toekomst voorspellen. Jij kan dan ook in deze duistere actieplatformer er op los hakken en de tijd manipuleren om zo levels te doorkuisen en puzzels op te lossen. De tijdskrachten zullen zeker goed van pas komen, daar één enkele vijandelijke kogel of aanval al genoeg is om te overlijden. Hierdoor moet je dus wel een fan zijn van het ettelijke malen herspelen van een (deel van een) level.

De levels zijn ontworpen in een neo-noir stijl en kunnen op diverse manieren voltooid worden. Geleidelijk aan krijg je meer inzicht in het verhaal, waardoor je keer op keer gemotiveerd wordt je missie tot een goed einde te brengen. In totaal zijn er een elftal levels die je toch enkele uurtjes aan het scherm gekluisterd weten te houden. Op zich doet Katana Zero niets wereldschokkends, maar een goede game met een origineel verhaal en solide uitwerking is soms ook meer dan voldoende.

8.5/10

Final Fantasy XII - The Zodiac Age (Square Enix, €49.99)

Voor het eerst kunnen fans het twaalfde avontuur in de Final Fantasy-serie op een Nintendo platform verkennen. Deze versie, een 12,6GB groot, is in principe quasi gelijk aan de PS4 remaster die enige tijd geleden verscheen. Dit houdt in dat de graphics van een mooi nieuw likje verf voorzien zijn, in de vorm van onder meer HD textures, en nieuwe licht- en schaduweffecten. De Switch-versie is ten opzichte van de PS4 zeer miniem teruggeschroefd (hier en daar zal er in de omgeving een texture van ietst lagere kwaliteit verscholen zitten, maar voor de rest is het allemaal gelijk) en qua resoluties mag je je in handheld en docked mode aan respectievelijk 580p en kleine 900p verwachten. 

Deze versie bevat het Zodiac Job System, waarmee je je personages kunt laten groeien en ontwikkelen aan de hand van een unieke combinatie van twee van de twaalf jobs. Daarnaast is de game nu ook wat vlotter geworden door onder meer het versnellen van het gevechtstempo. Naast een nieuw likje verf, kan je muzikaal ook genieten van een nieuwe soundtrack, al blijf je de mogelijkheid hebben om de originele versie af te spelen. Ten opzichte van de pc- en PS4-remaster, heeft de Switch versie een klein streepje voor in de vorm van een nieuwe feature alwaar het mogelijk is om je geselecteerde jobs te wisselen. 

De game op zich is anno 2019 nog vlotjes speel- en genietbaar. Als je dus op zoek bent naar een portie draagbare nostalgie of gewoon een zeer goede en vermakelijke RPG, dan zal je met Final Fantasy XII zeker heel wat waar voor je geld in huis halen.

9/10

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.