4gamers.be

eShop Reviews #29

Door Phazon, 19-06-2019 14:03

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS, Wii U en Switch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

Cadence of Hyrule — Crypt of the NecroDancer Featuring The Legend of Zelda (Nintendo, €24.99)

Crypt of the NecroDancer werd enkele jaren geleden een kleine hit op pc en heeft intussen ook de weg naar tal van andere consoles gevonden. Deze rhythm roguelike game werd door indiestudio Brace Yourself Games ontwikkeld en men heeft sindsdien niet stilgezeten. Samen met Nintendo komt men nu met een volwaardige sequel op de proppen, die zich in de wereld van Hyrule afspeelt. Naast de hoofdrolspeelster Cadence, beschik je nu ook de mogelijkheid om met Link en Zelda op een ritmische manier aan het avontuur deel te nemen.

Elk van de drie personages heeft zijn of haar unieke vaardigheden. Cadence beschikt over de standaardvaardigheden uit Crypt of the Necrodancer, terwijl Link met zijn zwaard de klassieke spin attack uit kan voeren. Zelda beschikt op haar beurt meer over magische krachten waar ze zich zowel mee kan verdedigen als de vijand mee kan aanvallen. Er zou nog een geheimzinnig personage op een bepaalde manier vrijgespeeld kunnen worden, maar dit mysterie laten we aan jullie over.

De wereld van Hyrule is best uitgestrekt en boordevol herkenbare gebieden zoals Kakariko village en Lost Woods. Al dansend op de beat van de muziek beweeg je jezelf voort en val je zeer herkenbare vijanden aan. Elk type vijand heeft een uniek bewegings- en aanvalspatroon dat je zal moeten leren. Hier kan je vervolgens op inspelen en ze bijgevolg verslaan. Wanneer het ritme en tempo te hoog ligt, heb je altijd de keuze om deze mechanic uit te zetten en op eigen tempo in de wereld van Hyrule te bewegen. Op deze manier wordt het spelen en verkennen van de game iets minder stresserend en kunnen ook Zelda-fans die niet ritmisch aangelegd zijn van de game genieten.

Fans van Crypt of the NecroDancer weten dat een game als deze valt of staat met de muziek en ook hier weet men zeker te imponeren. Componist Danny Baranowsky heeft in totaal een 25-tal chiptune remixes van The Legend of Zelda voorzien, die de nodige nostalgie opwekken en zeer aanstekelijk werken. Gaande van Gerudo Valley tot Hyrule Castle, elke track bevat herkenbare deuntjes uit de Zelda-franchise, waarbij hier en daar ook de klassiekers uit de Crypt-game in verwerkt werden.

Cadence of Hyrule - Crypt of the NecroDancer Featuring The Legend of Zelda is een ontzettend leuke en vermakelijke ervaring die bij fans van beide franchises in de smaak zal vallen. De game zal je een aantal uurtjes zoet kunnen houden, maar het feit dat een new game de wereld steeds wat anders indeelt, zorgt voor de nodige replay value. De muziek en gameplay zijn ook dermate goed dat je regelmatig eens terug zal keren om te dansen en vechten op het ritme van de klassieke deuntjes. Ook grafisch mag het spel er absoluut wezen en doet het nostalgisch terug denken aan de goede oude tijd van A Link to the Past. Een zeer grote aanrader voor je Nintendo Switch dus.

9.5/10

Assassin's Creed III Remastered (Ubisoft, €39.99)

Voor het eerst kunnen Switch-eigenaars aan de slag met een Assassin’s Creed game. Zij die over een Wii U beschikten, hadden bij de lancering van het toestel reeds de kans om Assassin’s Creed III te ervaren en nu besloot Ubisoft deze titel te remasteren. Het bijkomend verhaal van Assassin’s Creed III Liberation, dat destijds exclusief voor de Vita verscheen, krijgen we er meteen ook bij.

Over het algemeen is Assassin’s Creed III een behoorlijk degelijke ervaring op de Switch. De game geeft je steeds een heel grote spelwereld om te verkennen en in rond te sluipen, met alle bijkomende DLC die destijds verscheen (Benedict Arnold Missions, Hidden Secrets Pack 3, Tyranny of Washington). Er zijn wat aanpassingen gemaakt betreffende de in-game economy, de stealthopties en tevens ook het uitzicht van de UI. Op die manier wordt alles toch net dat tikkeltje meer overzichtelijk. Specifieke Switch features vinden we terug in de HD Rumble-ondersteuning, een handheld-vriendelijke HUD en touchscreen-mogelijkheden.

Daar waar de Remaster op consoles zoals PS4 en Xbox One heel wat nieuwe toeters en bellen (verbeterde bloom en depth-of-field, screen space reflections, scherpere textures met meer detail) kreeg, moet de Switch het wat meer bescheiden aanpakken. Hierdoor leunt de grafische prestatie van de game eerder aan bij de vorige generatie. Qua resoluties krijg je een 900p docked en 600p handheld resolutie, wat vaker het geval is bij dergelijke ports. Helaas laat de framerate te wensen over, met als gevolg een zeer onstabiele 30fps die regelmatig tot in de 20 zakt en stutter geeft. Bovendien kent de audio wat vervelende schoonheidsfoutjes qua synchronisatie en laat de kwaliteit ervan tevens te wensen over.

Assassin’s Creed III en AC III: Liberation zijn nog steeds goede games, maar het feit dat deze versie met toch wat schoonheidsfoutjes en een stevigere prijskaartje komt, weerhoudt ons er van om deze aan iedereen aan te kunnen raden. Enkel wanneer je per sé een handheld-ervaring wenst of niet beschikt over andere platformen, is deze versie de moeite waard.

7/10

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.