4gamers.be

Parent's Day: 5 memorabele virtuele ouders

Door Jay, 01-06-2019 00:02

Het is 1 juni en dat wil zeggen dat het vandaag Parent's Day is. We denken dus aan onze ouders en wat ze allemaal voor ons gedaan hebben, doen en nog zullen doen. Doorheen de jaren hebben we echter ook al veel virtuele ouders gezien die best wel eens in de bloemetjes gezet mogen worden. Hieronder lijsten we er alvast enkele op.

 

 

Mom & Norman (Pokémon Ruby & Sapphire)


De meeste Pokémon games worden gekenmerkt door het feit dat je enkel een moeder hebt en dat je vader helemaal niet in beeld komt. In Pokémon Ruby & Sapphire (en bijgevolg ook in Emerald, Omega Ruby en Alpha Sapphire) is dat echter niet het geval. In deze games is je vader een Gym Leader en werkt hij hard om zijn familie te ondersteunen.

 

Sindel & Shao Khan (Mortal Kombat)


Sindel en Shao Khan zijn de ouders van Kitana en dat betekent een ouderschap dat niet altijd van een leien dakje loopt. Zo is Kitana geadopteerd door Shao Khan, nadat hij Sindels rijk was binnengedrongen. Sindel wou niet de vrouw van Shao Khan zijn en pleegde zelfmoord, maar hij bracht haar terug tot leven, compleet gebrainwashed. Het zijn dan wel niet noodzakelijk goede ouders, maar ze waren wel erg belangrijk voor de verhaallijn van Mortal Kombat.

 

Ethan & Grace Mars (Heavy Rain)


De twee ouders uit Heavy Rain kenden een tragisch levensverloop. Na de dood van de eerste van hun twee zonen ging het koppel uit elkaar en zorgden ze afwisselend voor hun tweede zoon Shaun, die later wordt gekidnapt. Doorheen Heavy Rain zien we de twee ouders af en toe bittere woordenwisselingen hebben, maar de liefde voor hun zoon staat als een paal boven water.

 

Harry & Jodie Mason (Silent Hill)


Als we het over tragische verhalen en ouders hebben, dan zijn Harry en Jodie Mason de ideale kandidaten. Oorspronkelijk vonden ze een baby en besloten ze haar op te voeden, maar drie jaar later kwam Jodie te overlijden na een ziekte en stond Harry er alleen voor, wat het hele verhaal van Silent Hill in gang zet.

 

Heihachi Mishima & Kazumi Mishima (Tekken)


Heihachi en Kazumi zijn mogelijk niet de beste ouders op dit lijstje. Zo was Heihachi, om het nogal licht uit te drukken, hardhandig in de opvoeding van hun zoon Kazuya Mishima en is Kazumi Mishima de antagonist van Tekken 7, de  game waarin ze werd geïntroduceerd. Heihachi Mishima en Kazuya verschenen in elke game (met uitzondering van Tekken 3, waar Kazuya afwezig was).

Ken jij nog ouders in videogames die je zijn bijgebleven?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.