4gamers.be

Op World Oceans Day denken we aan (onder meer) Magikarp

Door Jay, 08-06-2019 00:03

Het is 8 juni vandaag en dat wil zeggen dat we World Oceans Day vieren. We staan dus stil bij het beschermen en waarderen van onze oceanen. Daar vallen uiteraard ook vissen en andere oceaanbewoners onder, die we ook regelmatig in games terugvinden.

 

 

Freddi Fish (Freddi Fish and the Case of the Missing Kelp Seeds)


Freddi Fish is een vis waarmee heel wat kinderen zijn opgegroeid. De eerste game in de Freddi Fish reeks verscheen reeds in 1994 en is een point-and-click adventure game. Tijdens haar avonturen wordt Freddi bijgestaan door Luther (of Loebas in het Nederlands), een klein groen visje dat niet zo erg snugger is. De reeks was waanzinnig populair en verkocht bijna 3 miljoen exemplaren. Freddi Fish was ook de eerste game van Humongous Entertainment met een vrouwelijke hoofdrol.

 

Enguarde (Donkey Kong Country)


De Donkey Kong franchise staat bekend om zijn vele dierlijke sidekicks en dan kon uiteraard ook een maritiem exemplaar niet ontbreken. In de reeks helpt Enguarde de Kongs met zwemmen. Hij doet ook zijn naam als zwaardvis eer aan, want met zijn grote lans kan hij tegenstanders aanvallen. Enguarde is, samen met Squawks, de  animal companion die in de meeste games voorkomt.

 

Fizz (League of Legends)


Fizz is een Yordle die leeft in het rif van Bilgewater. Zijn bijnaam is de "Tidal Trickster" omdat hij bekend staat als een prankster. Met zijn ultimate kan Fizz een haai lokken die vervolgens magic damage uitdeelt en enemies opzij schuift. Hij neemt meestal plaats in de mid lane, maar kan ook in top of jungle gespeeld worden.

 

Princess Ruto (Ocarina of Time)


Ruto is een personage in Ocarina of Time en is een vrouwelijke Zora. Ze is een kind van Koning Zora, wat haar uiteraard tot een prinses maakt. Later in de game blijkt dat Ruto de Sage of Water is en de Water Temple bewaakt. Ruto is niet het meest geliefde personage van de meeste gamers in Ocarina of Time, nadat ze moet gedragen worden omdat ze is ingeslikt door Jabu-Jabu. De Water Temple is bovendien ook nog een van de meest frustrerende segmenten in Ocarina of Time. Ruto keerde ook nog terug in latere games, waaronder Hyrule Warriors, waar ze een speelbaar personage is.

Magikarp (Pokémon)


Magikarp is een van die Pokémon die iedereen wel kent. Hij is gebaseerd op een karper en er hangt een heuse legende aan hem vast. Volgens een oude Chinese legende zou een  karper die een waterval beklimt (de Dragon’s Gate) kunnen transformeren in een draak. Hier is een referentie naar gemaakt via de evolutie van Magikarp, Gyarados, die dan weer gebaseerd is op een waterdraak.

Heb jij een favoriet gamepersonage rechtstreeks uit de oceaan?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.