4gamers.be

eShop Reviews #30

Door Phazon, 10-07-2019 11:19

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS, Wii U en Switch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

Blade II: The Return of Evil (Actionsquare, €22.99)

Blade II is een beetje een vreemde eend in de bijt en wist onze aandacht op de voorpagina van de eShop meteen te trekken. Deze Koreaanse game verscheen namelijk enige tijd geleden als mobiele ervaring op iOS en Android, maar heeft nu ook een volwaardige Switch port gekregen. Het is de eerste Koreaanse actie RPG die op de hybride console van Nintendo speelbaar is. Het verhaal mag vrij typisch en standaard fantasy zijn, maar dankzij de Unreal Engine 4 ziet de game er meer dan behoorlijk uit. Over-the-top actie is waar de Koreanen steevast gekend voor zijn en wat je sowieso in deze game voorgeschoteld krijgt. Je hebt als speler de keuze uit vier classes en personages (Assassin, Mage, Brawler etc.) die ieder hun eigen speciale vaardigheden en flashy aanvallen hebben. Door levels uit te spelen, verdien je random gear en wat virtueel geld. Met dat geld kan je nieuwe skills unlocken, terwijl de random gear er voor zorgt dat de levels zeer herspeelbaar zijn.

Zoals het bij heel wat Koreaanse games de gewoonte is, komt er wel wat grinden aan te pas. Je zal voor een goede gear set de levels dus regelmatig moeten herspelen, maar aangezien de combat impactvol genoeg voelt en alles er op momenten erg flashy uit ziet, is dit voor de veteranen onder ons allesbehalve een probleem. Daar waar de mobiele versie van heel wat microtransacties voorzien werd, tel je voor de Switch-versie eenmaal een vast bedrag (zie hierboven) neer en valt er in deze versie geen enkele microtransactie te bespeuren. Eigenlijk is deze versie dus een veel goedkopere manier om Blade II te ervaren.

Af en toe wil het spel nog wel eens haperen of een bugje vertonen, al wist de ontwikkelaar ons te vertellen dat men zowel fixes als nieuwe content in toekomstige patches zou willen doorvoeren. Een tip die we je alvast willen geven is om de game niet te vaak te suspenden (dus naar het switch menu via de home knop te keren), want dit leek bij ons de hoofdoorzaak van de meeste problemen te zijn. Het haperend gevoel is ook soms wat artificieel, daar de actie van met een stevig 'screen shake' effect gepaard gaat. Al bij al is Blade II een degelijke en actievolle, doch grindy en soms wat repetitieve Koreaanse action rpg. We hopen dan ook dat deze toevoeging aan de eShop de baan opent naar meer gelijkaardige ervaringen en games uit die contreien.

7/10

Senran Kagura Peach Ball (Marvelous, €39.99)

De rondborstige anime dames uit Senran Kagura vereisen intussen geen introductie meer. De franchise gaat nu toch al heel wat jaren mee en heeft al met ettelijke genres geflirt. Ditmaal is het pinball-genre aan de beurt. De manier waarop het verhaal tot stand komt is misschien wel wat belachelijk, maar uiteindelijk draait het vooral om het pinballen zelf. Ofja, laten we eerlijk zijn, het zien van de ondeugende dames in allerhande genante en stoute posities en omstandigheden. Want op dat vlak kan de game wel heel erg ver gaan. Effectief bloot komt er niet aan te pas, maar soms scheel het echt niet veel en zijn bepaalde minigames ook flink aan het stoeien met hetgeen door de PEGI-rating toegelaten wordt. 

Als pinballgame is de gameplay vrij standaard en behoorlijk te noemen. De kasten bevatten de typische pinball-gimmicks en zijn over het algemeen leuk om te spelen. Wel vonden we soms dat het overzicht iets te snel kwijt is, wat grotendeels aan de vrij dynamische camera te wijten is. Deze wil natuurlijk vooral op de meisjes focussen, maar hierdoor zie je de pinball niet altijd even duidelijk of op je afkomen. Het spel bevat een wat vrij stevig prijskaartje, maar komt dan ook met tal van dames, flipperkasten, een verhaal (verwacht hier niet te veel van. In tegenstelling tot de originele SK-games, is het verhaal hier niet echt meteen noemenswaardig) en tal van kledij- en accessoire-opties.

Als Senran Kagura-fan zal je met deze game zeker geen miskoop doen. De fanservice is weer op en top en wordt door een zeer degelijke game-ervaring ondersteund. De andere preutse zieltjes of ongeïnteresseerden kunnen andere pinball-alternatieven op de eShop terugvinden.

7.5/10

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.