4gamers.be

Emotionele scènes uit games ter ere van World Emoji Day

Door Jay, 17-07-2019 11:59

Vandaag is het World Emoji Day en dat moet uiteraard gevierd worden. Daarom hebben we enkele emotionele scènes uit games verzameld en in een lijstje gegoten. Laat ons vooral ook weten welke games bij jou de traantjes hebben doen stromen. Spoiler warning, trouwens!

 

 

Ori and The Blind Forest


Ori and The Blind Forest is een visueel prachtige platformer en enkel de intro alleen al kan je waterleiders meteen open zetten. Het verhaal van de intro brengt weinig nieuws onder de zon, maar het is zo mooi gebracht dat je niet anders kan dan een traantje wegpinken.

 

 

Infamous 2


Infamous 2 staat bekend om de keuzes die je als speler mag maken doorheen het verhaal. De laatste keuze die je voor de kiezen krijgt is echter zo hartverscheurend en heeft heel wat potentieel om traantjes los te weken. Je keuzes hebben een impact op de personages in de game die je doorheen het verhaal beter hebt leren kennen, wat alles nog een beetje triester maakt.

 

 

Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team


Pokémon wordt vaak afgeschreven als een kinderspelletje, maar de Mystery Dungeon spin-off weet toch het een en het ander los te maken. Het afscheid tussen de hoofdpersonages is een van de meest onverwacht trieste cutscenes in een Game Boy Advance game ooit.

 

 

The Last of Us


Het einde (en niet alleen het einde) van The Last of Us is zowel op emotioneel als geschreven vlak een meesterwerk. Het lot van de wereld tegenover de liefde en beschermdrang van Joel voor Ellie na het verlies van zijn dochter. Een emotioneel einde dat lang blijft nazinderen en doet nadenken.

 

 

Red Dead Redemption


Ongetwijfeld het meest tragische moment in deze lijst. Compleet outnumbered zijn en het onderspit moeten delven terwijl je machteloos toekijkt. Het levert een van de meest emotioneel geladen scènes op en brengt ongetwijfeld traantjes naar de ogen.

 

 

Bij welke game(s) werd jij emotioneel?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.