4gamers.be

4Gamers op bezoek bij Vertigo Games

Door YoniVL, 09-07-2019 11:50

Onlangs mochten we even op bezoek gaan bij Vertigo Games in Rotterdam. De Nederlandse studio, vooral bekend van zijn VR-games, vierde zijn tiende verjaardag en wilde ons meteen ook enkele games en uitbreidingen laten zien. Daar zeggen wij geen nee tegen natuurlijk.

After the Fall

Vertigo Games kennen we vooral van Arizona Sunshine, maar onlangs kondigde het ook After the Fall aan. In die game komen we terecht in een Los Angeles waar in de jaren ’80 een Apocalyps is losgebarsten. After the Fall speelt zich in 2005 af, maar omdat de tijd een beetje is blijven stilstaan zal je veel zaken uit de jaren ’80 herkennen.

Wij kregen tijdens ons bezoek alvast de kans om een tiental minuten met de game aan de slag te gaan. Daarin ontdekten we al snel de nieuwe vijanden: de Snowbreed. Zoals de naam al doet vermoeden komen we in After the Fall niet langer terecht in een zonnig weertje, zoals bij Arizona Sunshine, maar ligt alles onder een dik pak sneeuw.

Wat ons meteen opviel tijdens het spelen van de demo was de mogelijkheid om naast een vuurwapen ook een meleewapen vast te nemen. Dat is natuurlijk geen wereldnieuws, maar het voelt bijzonder lekker om zo’n Snowbreed vol op zijn neus te slaan met een honkbalknuppel. Je kan ook dual wielden met twee wapens, waarbij je nog steeds lekker op alles en iedereen kan slaan met een wapen.

Onze tijd met After the Fall was kort, maar bijzonder krachtig. De game ziet er mooi uit en de controls voelen lekker soepel. In VR schieten blijft ook gewoon leuk om te doen. We moesten ook even lachen toen we een nieuwe gadget kregen toegestopt, die bestond uit een walkman die kleine raketten afvuurde. Bijzonder inventief moeten we zeggen.

After the Fall is trouwens een echte co-op game, die je met maximaal vier spelers kan spelen, maar als je wil kan je ook gewoon alleen aan de slag.

Arizona Sunshine - LB VR Edition

Na de demo van After the Fall mochten we opnieuw op reis naar Arizona Sunshine, maar dan wel in een heel speciale versie. Vertigo Games ontwikkelde immers een versie voor LB VR – oftwel Location Based VR – waarbij het spel wordt aangepast aan de locatie waarin het wordt gespeeld. Daarbij krijg je als speler twee wapens in je handen geduwd en kan je ook gewoon vrij rond bewegen in de ruimte. Dit soort games kennen we ook al van andere partijen, maar Vertigo Games probeert toch net ietsje verder te gaan. Zo zitten er ook puzzels in deze versie van Arizona Sunshine en zelfs een beetje platforming. Je zal dus niet gewoon zomaar wat op zombies moeten schieten.

We moeten zeggen dat we ons rot hebben geamuseerd met deze versie van Arizona Sunshine. Het is natuurlijk geen versie van de game die toegankelijk is voor de gemiddelde gamer, maar het toont wel aan dat Vertigo Games VR ook breder bekijkt dan gewoon de typische game. Het blijft ook onwezenlijk hoe snel je verdiept geraakt in dit soort game. Na enkele minuten buk je al voor obstakels of zet je grote stappen om een hindernis te ontwijken. Zodra die VR-bril afgaat, is het ook weer even aanpassen natuurlijk

The Corsair’s Curse

Vertigo Games is niet enkel een ontwikkelaar, maar ook een uitgever tegenwoordig. Zo geeft het The Corsair’s Curse uit. Dat is een game van ontwikkelaar Innerspace VR, die we al kennen van A Fisherman’s Tale. The Corsair’s Curse kan je het beste omschrijven als een VR escape room in een piratenthema. Je wordt samen met een partner opgesloten, elk in een aparte ruimte, en het is de bedoeling via samenwerking te ontsnappen uit je gevangenis. Leuk is dat je als spelers echt met elkaar moet communiceren om het tot een goed einde te brengen.

Daarnaast is er ook een operator die ergens anders op een pc je vooruitgang kan volgen. Hij ziet welke puzzels je moet oplossen en kan je desnoods hints geven. Dat gaat in verschillende stappen, tot zelfs het volledig oplossen van een puzzel.

Wij moeten zeggen dat The Corsair’s Curse misschien wel onze leukste ervaring van de dag was, net omdat het eens iets anders was. Bij VR denken we al vaak aan shooters, maar deze game toont dat het ook helemaal anders kan.

Arizona Sunshine: The Damned DLC

Als laatste demo van de dag kregen we een uitbreiding voor Arizona Sunshine voorgeschoteld. Die dropte ons op een dam, waar heel wat zombies op ons stonden te wachten. De DLC is duidelijk gericht op spelers die al heel wat ervaring in de game hebben opgedaan, want je krijgt onmiddellijk een massa vijanden op je afgestuurd en terwijl je speelt wordt het er zeker niet eenvoudiger op.

Conclusie

Vertigo Games is op 10 jaar flink gegroeid en is niet langer een kleine ontwikkelaar van VR-games, maar zelfs uitgever en bekijkt het op vlak van VR-games ook veel breder dan waar wij meestal aan denken. Met al deze verschillende games ziet hun toekomst er alvast goed uit.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.