4gamers.be

Lazy Day: 7 games die je niet moet spelen als je lui bent

Door Jay, 10-08-2019 00:00

Vandaag, 10 augustus, is het officieel Lazy Day, dus vanzelfsprekend wil je niet geconfronteerd worden met intens moeilijke games. Daarom hebben we enkele games opgelijst die je deze dag beter uit de weg gaat, net omdat je wel wat moeite moet doen om ze te doorspartelen.

 

 

1. Ninja Gaiden (NES)


De originele Ninja Gaiden game voor de NES staat nog steeds bekend om zijn difficulty. Zeker naarmate de game vordert en je de latere levels bereikt begint de game zelfs bijna onmogelijk te worden. Je speelt als de ninja Ryu die het opneemt tegen Jaquio, een leider van een cult die verantwoordelijk is voor de verdwijning van Ryu’s vader en die de oude demon "Jashin" terug tot leven wil wekken.

 

2. Ghosts 'N Goblins (NES)


De eerste Ghosts 'N Goblins voor de NES is doorheen de jaren ongetwijfeld al de oorzaak geweest van vele gebroken controllers. Tijdens het spelen is het voldoende om één keer geraakt te worden om te sterven (tenzij je een armor hebt, dan kan je 2 hits verdragen). Het helpt ook niet dat het scherm gevuld is met bovennatuurlijke monsters met de meest onregelmatige patronen én dat het spel je pest door waardeloze wapens rond te strooien.

 

3. Dark Souls (pc, PS3, Xbox 360, PS4, Xbox One)


Dark Souls is een third-person action role-playing game. De serie begon met Demon’s Souls voor de PlayStation 3 in 2009, gevolgd door Dark Souls in 2011. Later kregen we ook nog Dark Souls II en Dark Souls III in 2014 en 2016 respectievelijk. 

De games focussen op het ontdekken van verschillende omgevingen terwijl je het tegen vijanden opneemt met wapens of magie. Door het verslaan van bosses kom je verder in het verhaal. De Dark Souls reeks staat enorm bekend om zijn moeilijkheidsgraad, maar de games bieden wel veel voldoening wanneer je verder geraakt na honderden keren te sterven. Opmerkelijk is ook dat sterven zelden echt onrechtvaardig aanvoelt. Als je sterft, dan is dat veelal omdat je zelf een fout hebt gemaakt die je kon vermijden. De drang om te blijven spelen en beter te doen is dan ook groot.

 

4. Silver Surfer (NES)


Als je wil vloeken terwijl je een controller breekt en met je voet door je scherm trapt, dan is Silver Surfer de perfecte game. Silver Surfer voor de NES is ongoddelijk moeilijk. Je personage wordt beschoten van alle richtingen en je krijgt maar een kleine ruimte om te manoeuvreren. Er is de mogelijkheid om vijanden neer te schieten met je eigen projectielen, maar als je geen turbo controller hebt kan je het wel schudden.

 

5. Cuphead (pc, Xbox One)


Cuphead is een run and gun indie game ontwikkeld door StudioMDHR. In de game neem je het als het personage Cuphead samen met zijn broer Mugman op tegen een resem bosses om een deal met de duivel af te lossen. Net zoals Dark Souls is Cuphead enorm moeilijk en je zal ongetwijfeld meerdere pogingen nodig hebben om je door de moeilijkere levels van de game te murwen, maar als het eindelijk lukt is de voldoening immens. Op een andere dag dan Lazy Day is Cuphead trouwens wel een aanrader, niet in het minst omwille van de unieke visuals.

 

6. Super Mario Bros.: The Lost Levels (Famicom)


Als een game niet buiten Japan verschijnt omdat het volgens hen veel te moeilijk is voor het Amerikaanse publiek, dan weet je al waar je jezelf aan mag verwachten. The Lost Levels is oorspronkelijk de sequel van de eerste Mario game, maar kreeg dus geen release buiten Japan. Nintendo heeft later enkele levels herwerkt en het dan uiteindelijk uitgebracht als "The Lost Levels" in plaats van Super Mario Bros 2.

 

7. BattleToads (NES)


Er zijn veel websites die een poging hebben gedaan om de moeilijkste game ooit te vinden en BattleToads staat altijd hoog op de lijst. De game is ontwikkeld door Rare en staat bekend als één van de moeilijkste beat 'em up platformer games aller tijden. Net door die moeilijkheid heeft BattleToads een cultstatus verkregen en is de game bij vele fans nog steeds geliefd.

 

Voor welke games ben jij te lui om ze uit te spelen?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.