4gamers.be

Teddy Bear Day: 7 beren in videogames

Door Jay, 09-09-2019 09:55

Het is Teddy Bear Day vandaag en hoewel wij er geen meer in ons bed hebben liggen (maar doe gerust, wij oordelen niet) vieren we vandaag mee door een lijstje te maken met onze favoriete beren in videogames. Dat is best wel een divers lijstje, want in tegenstelling tot in sprookjes zijn beren in videogames tot veel meer in staat dan enkel broodjes smeren.

 

 

Kuma (Tekken)


Kuma werd oorspronkelijk geïntroduceerd in de eerste Tekken game en is de bodyguard van Heihachi Mishima, die hem vond als een klein welpje en hem opvoedde als huisdier. Daarnaast heeft de beer zelfs martial arts training gehad van Heihachi. Kuma werd uiteindelijk opgevolgd als bodyguard van Heihachi door zijn zoon, Kuma II.

 

Volibear (League of Legends)


Volibear is de doorwinterde (pun intented) leider van de Ursine, een ras dat leeft in Noordelijk Freljord, en kan vechten door gebruik te maken van bliksem. Volibear werd in League of Legends losgelaten op 29 november 2011 en is een brawler die je niet snel klein krijgt.

 

Banjo (Banjo-Kazooie)


Eén van de meest iconische beren in de videogamegeschiedenis is Banjo. De bruine beer verscheen voor het eerst in Banjo-Kazooie, een game voor Nintendo 64 van de hand van Rareware. Een leuk weetje is dat Banjo oorspronkelijk zou verschijnen als bijpersonage in Project Dream, een RPG voor de Super Nintendo die uiteindelijk nooit verscheen.

 

Freddy Fazbear (Five Nights at Freddy’s)


Freddy Fazbear is de antagonist van Five Nights at Freddy’s, een survival-horror franchise. Eigenlijk is Freddy geen echte beer, maar een robot. ‘s Nachts loopt hij rond in Freddy Fazbear’s Pizza en probeert hij elke mens die hij ziet na sluitingstijd in een Freddy Fazbear pak te stoppen.

 

Polar (Crash Bandicoot)


Polar is een ijsbeerwelpje, een huisdier van Crash en hij verschijnt in meerdere games. Zo kan Crash op hem rijden in Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back en is hij een speelbaar personage in Crash Team Racing en Crash Nitro Cart. Daarnaast heeft hij ook een cameo in Crash Bandicoot 3: Warped.

 

Wally Bear (Wally Bear and the NO! Gang)


Toegegeven: we zijn diep in de archieven gedoken voor deze beer. Wally Bear verscheen voor het eerst in Wally Bear and the NO! Gang, een videogame die focust op preventie van drugs zoals alcohol en sigaretten. Vandaag de dag is de game nog steeds populair voor zijn absurde verhaallijn en was de game het onderwerp van verschillende YouTube video’s van mensen als JonTron en de Angry Video Game Nerd.

 

Poler Kamrous (Mega Man Zero 2)


Poler Ramkous is afkomstig uit de Mega Man franchise, waar ze een boss battle vormt. Hoewel ze eigenlijk een Mutos Reploid is, is haar uiterlijk gebaseerd op dat van een ijsbeer. Ze heeft aanvallen die gebruik maken van ijs en valt ook aan met haar klauwen.

Ken jij nog memorabele beren in games?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.