4gamers.be

4 games ter ere van Roald Dahl Day

Door Jay, 13-09-2019 11:19

Op 13 september 1916 werd Roald Dahl geboren en dus is 13 september tegenwoordig Roald Dahl Day. Een dag waarop we de Britse schrijver en zijn vele schrijfwerken eren. Zijn boeken hebben de aanleiding gegeven voor veel verschillende media, waaronder films en uiteindelijk ook videogames (al dan niet gebaseerd op die films). Wij hebben alvast een lijstje opgesteld enkele videogames die op zijn werk gebaseerd zijn.

 

 

Gremlins (Atari 2600)


De Gremlins ontstonden tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar ze een mythe waren. Zo zouden ze kleine wezentjes zijn die de vliegtuigen saboteerden en technische problemen veroorzaakten. Dahl, die bij de Royal Air Force zat, kende de mythe en bracht ze naar buiten door zijn roman The Gremlins te schrijven. Zijn boek, dat in 1943 verscheen, was een directe inspiratie voor de film Gremlins, die in 1984 verscheen. Op die film is de gelijknamige game voor de Atari 2600 gebaseerd.

 

The BFG Game (mobile)


The BFG, of The Big Friendly Giant, is een boek dat door Roald Dahl werd uitgebracht in 1982. Naar aanleiding van de film die verscheen in 2016, geregisseerd door Steven Spielberg, verscheen er ook een videogame voor mobile. Het spel zelf is een puzzelgame die doet denken aan Bejeweled.

 

Charlie & The Chocolate Factory (pc, PS2, Xbox, GameCube, ...)


Charlie & The Chocolate Factory is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl dat verscheen in 1964. De game zelf kwam uit in 2005 en heeft bijna de volledige stemmencast van de recentste film die verscheen rond Charlie & The Chocolate Factory, met uitzondering van Johnny Depp. In tegenstelling tot het boek, werd de videogame niet zo goed ontvangen door critici.

 

Roald Dahl’s Twit or Miss (Mobile/pc)


Twit or Miss is gebaseerd op het boek The Twits van Roald Dahl, dat gaat over een koppel gemene bejaarden die elkaar het leven zuur maken. Tijdens de game speel je als meneer Twit en probeer je zoveel mogelijk te eten zonder mevrouw Twit wakker te maken, die ligt te slapen aan de andere kant van de tafel.

 

Roald Dahl heeft via zijn boeken heel wat iconen voortgebracht, iconen die ongetwijgeld beter verdienen dan de flauwe afkooksels die ze vaak kregen in games. Hoop doet echter leven, dus wie weet krijgen we ooit een stevige horrorgame gebaseerd op de Gremlins, of een verhaalgedreven avontuur à la Telltale. Anders blijft het misschien maar beter bij de boeken en goede verfilmingen.

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.