4gamers.be

eShop Reviews #32

Door Phazon, 23-09-2019 15:30

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS, Wii U en Switch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

​[Geschreven door SpaGheTTi en Phazon]

Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition (Larian, €49.99)

Het Belgische Larian behoeft voor menig 4Gamer geen introductie meer, evenals een algemene schets van de game Divinity: Original Sin 2, getuige de review van de Definitive Edition. De Nintendo Switch mag nu een port van Larian's laatste ontvangen en onze landgenoten maakten er allesbehalve half werk van. Voor deze versie heeft men hoofdzakelijk aanpassingen betreffende de UI doorgevoerd, zodat in handheld modus alles toch wat leesbaar en overzichtelijk blijft. Daarnaast zijn er op grafisch vlak een aantal zaken teruggeschroefd (belichting, resolutie en wat lagere kwaliteit van textures), al krijg je niet meteen de indruk dat er ontzettend veel compromissen gemaakt werden. Eén van de meest opvallende features is de Steam-integratie, waardoor je je save file van Original Sin 2 - Definitive Edition op pc kan importeren. Een beperkt aantal mods zijn ook op de Switch beschikbaar, al zijn er op dat vlak natuurlijk wat meer limieten.

Multiplayer co-op komt enkel in de vorm van een online-variant waar tot en met vier spelers samen kunnen spelen. Voor lokale co-op diende de ontwikkelaar iets te veel toegevingen te doen en werd het besluit genomen dit niet te implementeren. Zelfs in de andere versies was het al een hele bedoening en ingewikkeld puzzelstuk om 4 player co-op op een degelijke manier te spelen en hield men het vooral bij 2 spelers, maar het is dus wel goed om het ontbreken van een lokale co-op in het achterhoofd te houden.

Op het onbreken van de lokale co-op na, is Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition ook op de Switch een schot in de roos. Spelers hebben nu de mogelijkheid om deze prachtig uitgewerkte en zeer diepgaande RPG overal mee naartoe te nemen en zo tal van avonturen te beleven. Bovendien kan je met de Switch- en pc-versie je voortgang in het spel op een vlotte manier uitwisselen, een feature waar ontwikkelaars over de hele wereld hopelijk notie van zullen nemen.

9/10

Heave Ho (Devolver Digital, €9.99)

Heave Ho is een partygame en dient als zodanig beoordeeld te worden, aldus ontwikkelaar Devolver Digital in de door hen opgestelde reviewgids. De opzet is als volgt: je kruipt, bij voorkeur samen met een vriend/collega of twee, drie, elk in de huid van een wezen dat bestaat uit een groot hoofd en twee armen + handen. Door middel van het gebruik van de joystick en twee schouderknoppen kun je deze armen bewegen en zodoende platformen, voorwerpen en elkaar vastgrijpen. De bedoeling is dan om van start tot finish te geraken zonder al te veel te pletter te storten, doorboord of geëlektrocuteerd te worden, of net wel. Het visuele effect waarmee je beloond wordt bij een death in Heave Ho leidt immers bijna steeds tot hilariteit. Het spel wordt gespeeld in runs van vijf levels, waarbij je in ieder level een munt kan verzamelen, die je later toelaat om kostuums voor je personage aan te schaffen. Iedere run maakt gebruik van wat progressieve instrumentatie wordt genoemd: het eerste level zal steeds simpele percussie bevatten, waarna ieder level een laag aan de melodie toevoegt. Kers op de taart is dat het scorescherm na de vijf levels dezelfde melodie afspeelt, in a capella gezongen door het team van ontwikkelaars.

Wel, Devolver Digital: we hebben geluisterd. We speelden Heave Ho met collega's, vrienden en familie en beoordelen deze game inderdaad als een partygame. Het verdict? Geslaagd met grootste onderscheiding. De presentatie is op en top belachelijk, van simpele graphics tot kreungeluiden van de personages en vogels die langs vliegen om spelers onder te schijten (zonder dat dit enig effect heeft op de gameplay). De scherpe prijs waaraan Heave Ho in de eShop kan worden gekocht zorgt dat er weinig reden is om deze op je Switch te zetten. Als je graag eens samenkomt met vrienden om in alle hilariteit een co-op game te spelen, aarzel dan niet en haal Heave Ho binnen.

9/10

Torchlight II (Perfect World Entertainment, €19.99)

Vorig jaar konden Switch-eigenaars er op los hakken in Diablo III. Als dat niet voldoende genoeg is, kan je nu ook voor een indie-alternatief in de vorm van Torchlight II opteren. Uitgever Perfect World werkte samen met ontwikkelaar en port-expert Panic Button om deze versie naar de hybride handheld te brengen.

Het verhaal borduurt voort op de gebeurtenissen in de eerste game, maar als je dit niet volledig mee hebt is het op zich geen probleem. Een game als deze focust vooral op de actie, het verkennen van de kerkers en sowieso het verslaan van tientallen monsters. De gameplay is praktisch onveranderd gebleven, maar voelt nog steeds vlot en modern genoeg. Het pc-origineel valt met een console-layout prima te spelen en ook op de Switch is de actie en UI goed genoeg om het overzicht op het kleine scherm niet te verliezen.

Er zijn nog steeds vier classes (engineer, outlander, berserker en embermage) aanwezig om uit te kiezen. Multiplayer bestaat uit een online co-op tot vier spelers. Extra content konden we niet meteen in deze port terug vinden, maar dankzij de level randomisatie ziet praktisch elke game er qua layout, items en monsters iets anders uit. Een totaal van vier acts, ieder met eigen hub town en heel wat gebieden, zal de meeste spelers zeker een 20-tal uren bezig houden. Audiovisueel hebben we met een heel getrouwe port van het origineel te maken, al valt het wel op dat deze game intussen wat ouder is en er bijvoorbeeld niet al te veel in te stellen valt wat opties betreft.

Torchlight II is anno 2019 nog steeds een prima actie rpg boordevol monsters, loot en dungeons. Als je dus niet genoeg van dit genre kan krijgen en wat meer ARPG on the go wilt, is de game een grote aanrader.

8.5/10

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.