4gamers.be

eShop Reviews #33

Door Phazon, 26-09-2019 15:30

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS, Wii U en Switch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

​[Geschreven door Phazon]

 

Puzzle Quest: The Legends Returns (D3GO, €14.99)

Liefhebbers van zowel RPG- als puzzelgames zullen zich ongetwijfeld Puzzle Quest: Challenge of the Warlords herinneren. In het PSP- en Nintendo DS tijdperk wist deze game heel wat hoge ogen te gooien en nu maakt de game een comback in de vorm van een remaster voor de Nintendo Switch. Deze remaster, getiteld The Legend Returns, is een herziening van Challenge of Warlords, samen met de uitbreiding Revenge of the Plague Lord. Tevens vinden we heel wat extra content terug in de vorm van nieuwe quests (een 100-tal), nieuwe skills, nieuwe classes (5: blood mage, priest, monk, paladin en elementalist) en items. Deze toevoeging krijgt als naam 'Attack of the Golem Lord' mee.

De opzet van een Puzzle Quest game is vrij simpel: gevechten vinden plaats in een match-3-gevecht en daarbuiten is er een fantasierijk verhaal met de nodige quests aanwezig. Het matchen van 3 of meer stenen geeft je als speler de nodige mana om skills en magische spreuken op de vijand los te laten. Uiteraard kan de tegenstander net hetzelfde verrichten, dus er komt heel wat nadenk- en puzzel-werk aan te pas. De moeilijkheidsgraad wordt bepaald aan de hand van de classes die je kiest. Een Blood Mage zal bijvoorbeeld een heel hoge moeilijkheidsgraad geven, terwijl een Paladin het allemaal zeer gemakkelijk houdt.

Het wiel opnieuw uitvinden doet Puzzle Quest: The Legend Returns zeker niet, maar in principe hoeft dat ook niet (integendeel, anno 2019 is het zelfs zeer aangenaam om eens een puzzelgame te zien zonder microtransacties, time- en staminameters, ...). De game is nog steeds een zeer vermakelijke combinatie van een rollenspel en puzzelgame. Met heel wat nieuwe content zijn ook fans weer even zoet en tevreden, terwijl er voor nieuwkomers een ontzettend uitgebreid avontuur van 40+ uren te wachten staat.

8,5/10

Darksiders II: Deathinitive Edition (THQ Nordic, €29.99)

Eerder dit jaar maakte War zijn intrede op de Nintendo Switch in een port van de Warmastered Edition van Darksiders. Nu is het de beurt aan de tweede rider of the apocalypse, Death. Hij gaat op avontuur in een zeer sfeervolle en uitgestrekte wereld om de naam van zijn broer War te zuiveren. Onderweg zal je de nodige vijanden al hack 'n slash-gewijs in de pan hakken en ettelijke kerkers verkennen. Qua combat en exploratie zit het anno 2019 nog steeds goed met deze game. Tevens hoorden we nostalgisch aan hoe de prachtige soundtrack van Jesper Kyd ons nog steeds weet mee te slepen. Ook op grafisch vlak weet de unieke artstyle de tand des tijds goed genoeg te doorstaan.

Op de Switch brengt deze Darksiders II: Deathinitive Edition eigenlijk niet veel nieuws. Deze versie bevat alle DLC (Abyssal Forge, Demon Lord Belial en Argul's Tomb) en kent net zoals de PS4-, pc- en Xbox One-versie van de Deathinitive Edition betere graphics, herwerkte balancering van talloze game-elementen en een verbeterde loot-verdeling met zich mee. Het spel draait vlot genoeg in zowel handheld- als docked modus, dus Nintendo-bezitters die het origineel nooit voor de Wii U gekocht hebben of zij die nog eens een nostalgische trip willen meemaken, doen met de Switch-versie van Darksiders II allesbehalve een slechte aankoop.

8/10

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.