4gamers.be

eShop Reviews #34

Door Phazon, 03-10-2019 15:30

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS, Wii U en Switch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

​[Geschreven door Clariscakes en Saysade]

 

Untitled Goose Game (House House, €19.99)

Voel jij je ook soms een irritante gans? Dan is dit hét spel voor jou. In dit prachtig staaltje indie gaming speel je een gans die er alles aan doet om zo veel mogelijk chaos te veroorzaken. Het spel opent met een heel korte uitleg van hoe je wandelt, loopt, dingen grijpt en vooral: hoe je veel kabaal kan maken. Daarna trek je de wijde wereld in om keet te schoppen. Je kan je eigen ding doen, of een handig boodschappenlijstje van kwajongensstreken volbrengen om nieuwe gebieden vrij te spelen. Naarmate je verder komt in het spel moet je meer gaan puzzelen om je opdracht te volbrengen, en eens je het spel uitspeelt krijg je een nieuwe lijst met nog lastigere taken.

Untitled Goose Game blinkt uit in zijn simpliciteit. Van controls tot graphics tot muziek: alles lijkt simpel, maar is toch enorm doordacht en fantastisch gebracht. Het spel is een stealth game zoals we nooit eerder hebben meegemaakt. We sluipen onze weg niet door een hyperrealistisch oorlogsgebied met onze sniper rifle, maar hobbelen vrolijk door een kleurrijk landschap waar we luid kwaken naar de argeloze bewoners. Wanneer een moedige persoon zich toch voorneemt om de gans weg te jagen galmen de pianonoten van Debussy steeds luider en dringender door je speaker.

Of je nu jaren ervaring hebt als irritante gans, of nog lief en naïef bent, Untitled Goose Game zal je gegarandeerd plezier brengen. Het enige nadeel aan deze topgame is dat het gewoon te snel voorbij is.

9/10

LEGO Jurassic World (Warner Bros., €39.99)

De inmiddels vier jaar oude game LEGO Jurassic World is nu ook uitgebracht op de Nintendo Switch. Natuurlijk is bij iedere Switch port de vraag of het spel vloeiend loopt en in docked en handheld mode loopt het spel prima. Grafisch gezien ziet het er ook allemaal erg gelikt uit, alle LEGO-poppetjes hebben een glans net zoals de LEGO-poppetjes in het echt. Helaas kan hetzelfde niet altijd gezegd worden over het geluid, de muziek is prima en als je de films gezien hebt komt het je allemaal bekend voor. Maar omdat deze game zoals alle recente LEGO-spellen echte stemmen gebruikt, ontstaat er een klein probleem. De originele drie films zijn wat ouder en de audio is dus niet up-to-date met de huidige standaard, toch hebben ze de originele stemmen uit de film gehaald, en op het ene moment hoor je een zin uit de film en op een ander moment een nieuwe stem acteur die een stuk duidelijker klinkt, wat nogal erg opvalt.

Zoals alle LEGO games ga je door het verhaal van de films, in dit geval de originele drie Jurassic Park films en de in 2015 uitgebrachte Jurassic World. In ieder level speel je een gedeelte van de film na en moet je vaak simpele puzzels oplossen om verder te komen. Er zijn rond de honderd speelbare personages uit de films en ook kun je je eigen dinosaurus maken en daar mee rondlopen.

LEGO Jurassic World voor de Nintendo Switch is een LEGO-game, en dat kan je als een positief of negatief punt zien. Heb je meerdere LEGO-games gespeeld dan weet je precies hoe alles werkt en is er weinig vernieuwends. Mocht je weinig of geen ervaring hebben met LEGO-games, ben je een Jurassic Park fan en wil je een game hebben die niet al te moeilijk is maar je wel even bezig houdt, dan is LEGO Jurassic World zeker een aanrader.

7/10

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.