4gamers.be

Trouwe animal companions in games

Door Jay, 04-10-2019 13:39

Op 4 oktober vieren we elk jaar Werelddierendag. Een dag waarop we stilstaan bij dierenrechten, terwijl het tegelijk een goed moment is om onze trouwe dierenvriendjes eens extra te verwennen. Ook in games duikt regelmatig een speciale band op tussen de speler en zijn of haar dierlijke companion.

 

 

Trainer & Pikachu (Pokémon Yellow – Pokémon Let’s Go)


De gele mascotte van de Pokémon franchise is ondertussen zo populair dat hij een voorkeursbehandeling krijgt in veel van de games, beginnend met Pokémon Yellow en recent ook in Pokémon Let’s Go Pikachu. Zo zit Pikachu trouw op je schouder, loopt hij ontspannen achter je aan en staat hij altijd klaar om voor je te vechten. Pikachu is meer dan zomaar een Pokémon. Hij is een echte vriend op wie je kan rekenen.

 

Link & Epona (The Legend of Zelda)

Epona verscheen voor het eerst in de Nintendo 64 klassieker Ocarina of Time, waar Malon zorg voor haar draagt op Lon Lon Ranch. De jonge link vormt een band met de jonge pony en 7 jaar in de toekomst kan Link Hyrule doorkruisen op de rug van Epona. Epona werd al snel een favorietje van de fans en maakt in verschillende incarnaties van The Legend of Zelda een terugkeer als Links trouwe merrie.

 

Agro & Wander (Shadow of the Colossus)


Het paard van Wander, Agro, is een belangrijk onderdeel van de game. Naast het feit dat Agro je overal naartoe brengt is hij ook belangrijk in een aantal van de gevechten tegen de Colossi die je tegenkomt. Mensen die weten hoe Shadow of the Colossus eindigt, weten ook wat voor een geweldige companion Agro was.

 

D-Dog & Snake (Metal Gear Solid)


Iedereen is fan van een braaf hondje, hoewel D-Dog daar niet noodzakelijk de perfecte invulling van is. D-Dog wordt tijdens Phantom Pain gevonden als puppy en wordt opgevoed als de ideale companion. Zo kan hij Snake helpen tijdens gevechten door tegenstanders af te leiden of ze gewoon van kant te maken.

 

Dogmeat & jij (Fallout)


Als we het over brave hondjes hebben dan moeten we op zijn minst even over Dogmeat praten. Dogmeat is een enorm handige companion en helpt je tijdens gevechten (of loopt in de weg, you win some you lose some) door tegenstanders uit te schakelen of je ammo bij te vullen. Dogmeat is een van de enige pure dingen in de chaotische wereld van Fallout.

 

Wie zijn jouw favoriete animal companions in games?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.