4gamers.be

eShop Reviews #35

Door Phazon, 30-10-2019 14:10

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS, Wii U en Switch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

​[Geschreven door Clariscakes en Phazon]

Dusk Diver (PQube, €39.99)

In januari kunnen Switch-eigenaars aan de slag met Tokyo Mirage Sessions, een niche-game die op zeer lovende kritieken in het Wii U-tijdperk kon rekenen. Voor fans van dit soort games komt een Chinese ontwikkelaar nu ook op de propper met een game die zich door de stijl van TMS en Persona laat inspireren. Echter geen turn-based RPG als combat, maar typische brawler-gameplay staat jou op te wachten in Dusk Diver. We maken kennis met Yang Yumo, een meisje dat op mysterieuze wijze in een paralelle wereld van de stad Taipei terecht komt. Hier stoot ze uiteraard op de nodige monsters en problemen, maar door een speciale krachten kan ze sowieso haar mannetje staan.

De uitdaging in de combat zit hem vooral in het feit je combo-meter goed hoog te houden. Een combinatie van snelle of krachtige aanvallen en het nodige dodgen brengt je al heel ver. De special attacks, die leuk geanimeerd zijn, maken het geheel af. De gameplay (wat puzzels en quests ter afwisseling van het vechten) en combat zijn allesbehalve wereldschokkend en misschien voor sommigen eerder aan de generieke kant, maar wij vonden het allemaal prima en vlot verlopen om het verhaal en de mysteries in de wereld van Dusk Diver te ondersteunen. Naast de stylistische graphics, krijg je een soundtrack met heel wat toffe rock muziek voorgeschoteld.

Minpuntjes zijn er, naast het feit dat het spel niet al te veel wereldschokkends of nieuw doet, ook. In de stad weet de framerate op de Switch allesbehalve goed stand te houden en dat voel je vaak overduidelijk. Tevens is de Engelstalige vertaling soms wat amateuristisch en zijn er regelmatig wat foutjes in het geheel gelopen. De PR-vertegenwoordiger liet ons weten dat er iets na release een patch voorzien zal worden die deze zaken aan zou pakken. Indien dit het geval is, dan mag je gerust een half puntje bij de eindscore optellen. Al bij geeft Dusk Diver ons een vermakelijk JRPG brawler tussendoortje met een interessant Chinees tintje.

7,5/10

Disgaea 4 Complete+ (NISA, €49.99)

De ludieke tactische RPG Disgaea keert terug naar Switch met Disgaea 4: Complete+. In deze game keer je zoals steeds weer terug naar de hel en kruip je er in de huid van een demoon. Deze keer is het de beurt aan de voormalige tiran Valvatorez, die nu zijn genoegen neemt met het opleiden van prinnies. Wanneer zijn nieuwe leerlingen plots verdwijnen in een zwart gat, besluit onze vampierheld Valvatorez samen met zijn trouwe weerwolfonderdaan Fenrich alles op alles te zetten om de verdoemde pinguïns te redden. Valvatorez is er namelijk op gebrand om een uiterst belangrijke belofte te volbrengen: Hij en zijn prinnyrekruten gingen een succesvolle opleiding vieren met een lekkere dosis sardines. Fenrich probeert ondertussen vooral stiekem Valvatorez terug op de troon van de hel te krijgen. Tijdens hun tocht door de hel komen ze een kleurrijke cast demonen en andere magische wezens tegen die het avontuur ook echt afmaken.

Disgaea 4 is weer een waardig onderdeel van de reeks die bekend staat voor zijn unieke artstyle en fantastische humor. Terwijl de game een zekere speelsheid uitschijnt, valt de moeilijkheidsgraad zeker niet te onderschatten. Nog tijdens de uitleg van alle mechanics, merk je van gevecht tot gevecht hoe snel je tegenstander groeit. Maak je dus klaar om stevig te grinden om de groei van je vijanden genoeg bij te houden. Elke zet tijdens de gevechten vragen ook wat denkwerk om je teamgenoten en de omgeving optimaal te gebruiken. De mechanics worden in het begin ook aan een razendsnel tempo op je afgevuurd, waardoor het begin van het spel voor nieuwe spelers wel wat verwarrend kunnen zijn. Disgaeaveteranen zullen dan weer ongetwijfeld genieten van deze hilarische toevoeging aan de reeks.

9/10

Cat Quest II (PQube, €19.99)

In Cat Quest II ga je aan de zijde van je voormalige aartsrivaal op een episch avontuur om jullie rechtmatige plekken op de troon te heroveren van de wrede koningen die het rijk der katten en honden hebben overgenomen. In het originele epos ging je het avontuur aan als kat, in deze waardige opvolger krijg je ook de keuze om als brave doggo te spelen.

Naarmate je verder komt in je tocht terug naar de troon zal je steeds meer wapens, spreuken en gear verzamelen. Deze zorgen er voor dat je zelf je speelstijl in de hand hebt. Wil je als tank van een hond door het leven, of ben je eerder een magische kat? Of ga je voor een blend van heals en damage als white assassin? De keuze ligt volledig in jouw hand.

Voor de die-hard RPG fans is deze mogelijk een misser. Cat Quest II neemt je favoriete elementen van het genre en versimpelt ze, om zo een charmante RPG voor newbies te creëren. De charme van het spel ligt dus ook in zijn toegankelijkheid. Elke beginnende gamer kan mee in het spel stappen en binnen de kortste keren mee op monsterjacht gaan. Voeg daar nog wat overdreven schattige graphics en enorm cheese katten en hondenpuns bij, en iedere dierenliefhebber is meteen verkocht. Doorgewinterde avonturiers zullen deze game eerder als een smakelijk tussendoortje zien.

7,5/10

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.