4gamers.be

eShop Reviews #36

Door Phazon, 31-10-2019 00:00

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS, Wii U en Switch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

​[Geschreven door rafbanaan]

Overwatch (Activision-Blizzard, €39.99)

Na een succesvolle port van Diablo 3 naar de handheld van Nintendo komt ontwikkelaar Blizzard met een tweede titel, namelijk Overwatch. Net zoals op de andere platformen komt de Switch-versie met alle content die op dit moment beschikbaar is. Denk hier bijvoorbeeld aan de verschillende mappen en nieuwe heroes.

Een nieuwigheid voor de Switch-versie is de toevoeging van gyro controls. Hiermee kan je de Switch gebruiken om te aimen, maar is het ook perfect mogelijk in combinatie met de gewoonlijke analog sticks. Wij hebben beiden geprobeerd en onze voorkeur ging naar een speelstijl met deze enabled. In het begin is het even wennen, maar eenmaal je de handeling onder de knie hebt, gaat het zeer vlot. Mocht je dit niet bevallen, kan je dit snel en eenvoudig uitzetten in de settings. En over settings gesproken, je hebt een tal van mogelijkheden die je kan tweaken naar je persoonlijke voorkeuren.

Op grafisch vlak zijn er natuurlijk een aantal tegemoetkomingen gebeurd. Om te beginnen is de visuele voorstelling teruggeschroefd en speel je als het ware op de low settings van pc. Dit is uiteraard niet slecht voor op een handheld als dit en het valt ook redelijk goed mee als je in handheld mode speelt met zijn kleiner scherm. Docked is dit natuurlijk een licht ander verhaal. De grootste wijziging die het meeste invloed heeft, is de drop naar 30 fps in plaats van de 60 fps op de andere platformen. Dit voel je meteen en heeft ook invloed op je gameplay. Uiteraard word je dit een beetje gewend, maar we missen toch wel die vloeiende, snappy 60fps. 

We geven toe dat we Overwatch op de pc niet echt veel speelden, maar nu we het op de Switch bezitten, grijpen we toch wel sneller naar de titel om even snel een paar rondjes te spelen als we ons vervelen. De titel bezit alle content en je mist op dit vlak niet veel ten opzichte van de andere platformen, maar hetgeen je wel mist is de vloeiende 60fps.

8/10

Override: Mech City Brawl Super Charged Mega Edition (Modus Games, €39.99)

Met Override: Mech City Brawl maken de mechwarriors een intrede op de Switch. Wanneer je de titel voor de eerste maal opstart, krijg je de keuze om online te spelen of aan de slag te gaan met de campaign. Uiteraard kan je ook beroep doen op de tutorial die je even uitlegt hoe alle controls in zijn werk gaan. In de campaign speel je tegen verschrikkelijke monsters die de planeet teisteren. 

Deze zijn AI gecontroleerd en voor een succesvolle missie moet je alle monsters doden op een bepaalde locatie. Spijtig genoeg is de AI niet het sterkste punt van de titel. De spawns zijn ook voorspelbaar en zijn 90% van de tijd op exact dezelfde locatie als diens voorganger, waardoor je gewoonweg kan blijven staan om meteen de aanval in te zetten.

Wanneer je genoeg hebt van de campaign kan je naar de versus mode trekken waar je het kan opnemen tegen andere spelers of AI gecontroleerde mechs. Wij vonden echter niet meteen volk online om een partijtje te spelen, maar ook bij de AI hebben we dezelfde opmerking. Het moment dat ze de bovenhand nemen, is dat omdat je zelf een domme move uitvoerde.

Op visueel vlak ziet de titel er goed uit, want zo kan je alles op de map met de grond gelijkmaken. De mechs zien er mooi gedetailleerd uit en ook hun gadgets die ze op de map kunnen oppikken. Spijtig genoeg is de framerate niet altijd even stabiel op de verschillende locaties en wanneer je een aantal vijanden op het scherm hebt die elk hun moves uitvoeren, merk je de verlaging in framerate goed op.

Override: Mech City Brawl kon ons niet meteen overtuigen. Dit kan misschien liggen aan het feit dat het genre niet meteen voor ons is weggelegd, maar waarschijnlijk ook aan het feit dat we niet echt uitdaging kregen. De framerate drops zijn ook een domper wanneer je speelt.

6/10

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.