4gamers.be

Red Dead Redemption 2: de pc-versie

Door rafbanaan, 20-11-2019 15:39

De maand oktober van vorig jaar was het moment dat consolegamers het langverwachtte Red Dead Redemption 2 in handen kregen. Pc-gamers bleven echter in de kou staan en het was zelfs niet zeker of ze de game ooit zouden krijgen. Dat gebeurde immers nooit met het eerste deel. Na wat geruchten en een uiteindelijke bevestiging met bijhorende toeters en bellen is het nu eindelijk zo ver en kunnen de pc-gamers aan de slag met Red Dead Redemption 2.

Om te beginnen heb je voor Red Dead Redemption 2 de Rockstar launcher nodig. Volgende maand komt de game dan wel naar steam, maar dat vanwege DRM-redenen zal je ook dan nog steeds die launcher nodig hebben. Hetgeen meteen opvalt is dat de launcher er snel moest zijn voor de release van de titel. De launcher bevat immers ettelijke problemen. Qua issues met de launcher bleven we gespaard en hadden we niet meteen problemen, maar online merk je dat er veel problemen zijn met de launcher op zich en met het opstarten van de game,al zou dit met de laatste patches wel al grotendeels opgelost zijn. De enige issue die wij hadden met de launcher, en game op zich qua startup, was het feit dat we bij onze anti virus een uitzondering moesten aanmaken voor de Red Dead Redemption 2 exe.

Eenmaal opgestart konden we dan toch aan ons cowboyavontuur starten. We hebben de game reeds uitgespeeld op console, dus voor deze review hebben niet heel de game opnieuw gespeeld, maar zijn we tot net over de helft van chapter 2 en tot enkele ranks in Red Dead Online gegaan. We hebben wel gebruik gemaakt van onze trouwe viervoeter om de wereld te ontdekken, waaronder St. Denis, een echte framerate killer op de consoles.

Qua grafische settings hadden we het meeste op high of ultra staan met enkele zaken op medium. Dit zorgde voor een gemiddelde framerate van 71, met een maximum van 121 en minimum van 31. Dat waren althans de cijfertjes die uit de ingebakken benchmark tool rolden. Uiteraard hebben we ook eens alles, maar ook echt alles, op ultra gezet en dan was het snel een pak minder. We haalden gemiddeld een 32 fps, terwijl de maximum op 70 stond en de minimum op 18. We hebben dit even uitgeprobeerd, maar dit was niet te spelen wanneer je de vloeiende 60fps van ervoor gewend was. 

In het algemeen ziet Red Dead Redemption 2 er op pc beter uit dan op console. Denk bijvoorbeeld aan betere textures, maar ook de beliching en schaduwen kregen een mooie upgrade. Een zonsondergang of -opgang ziet er daardoor fenomenaal uit. Wanneer je dan all out gaat met de settings dan krijg je nog een extra dimensie van visuele pracht, vooral wanneer het ochtend is met de lichte mist die doorheen een bos valt.

Om al deze visuele pracht beter te bekijken of vast te leggen, voorziet Rockstar een photo-mode die je kan gebruiken om prachtige screenshots te nemen. Sommige zaken gooien echter wat roet in het eten. Uiteraard vinden we her en der nog bugs terug in het spel, waaronder een missie waar de eindconversatie nooit plaats vond en we dus vast zaten, of de controls van het paard die soms wat tegenstribbelen.

Spelen met muis en keyboard is dan weer wel heel aangenaam. De dead eye-mode hebben we daardoor niet meer echt nodig, aangezien je met de muis snel en precies genoeg kan richten voor die mooie headshots. De menu's hebben wel nog wat werk nodig, aangezien alles niet echt gebruiksvriendelijk is en er zelfs zaken waren die eerder tegenwerkten dan het de speler gemakkelijk te maken.

Red Dead Redemption 2 op pc is natuurlijk een mooie upgrade ten opzichte van de console-versie. De betere framerate maakt het geweldig, terwijl de visuele pracht een graad hoger staat. Spijtig genoeg staat nog niet alles op punt en zijn er nog een tal van problemen die in onze ogen eerst moeten opgelost worden. Tenzij je natuurlijk bij een van de gelukkigen hoort die quasi geen problemen ondervinden met de titel.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.