4gamers.be

eShop Reviews #38

Door Phazon, 29-11-2019 14:00

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop van de NintendoSwitch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is. Hier en daar zal je ook eens een impressie over een welbepaalde port of retail-game tegenkomen, zodat je een snelle indruk krijgt over de kwaliteit van de Switch-versie.

​[Geschreven door Phazon]

The Touryst (Shin'en, €19.99)

Ontwikkelaar Shin'en kennen we intussen van de FAST- en NANO-games. Het kleine Duitse team weet keer op keer heel wat uit de hardware van Nintendo te persen en dat is bij The Touryst dan ook niet anders. Ditmaal echter geen racing of shooter, maar een ontspannen avontuur op allerhande tropische eilanden. Een leuke, aangename mix van exploratie (je verkent heel wat kleine eilandjes), opdrachten vervullen (vrij typische doch leuke en soms grappige fetch quests) en het oplossen van puzzels staat je te wachten in The Touryst. Zoals de naam van de titel doet vermoeden, draait het vooral om een ontspannen sfeer vol mooie omgevingen die een pracht zijn om te verkennen. Het is tevens een game die zonder veel uitleg prima aan de speler duidelijk maakt wat er verwacht wordt en dat doet het allemaal ook een pak minder artificieel aanvoelen.

Meteen valt de unieke stijl van de game op, waarbij men van voxel-achtige technieken gebruik maakt om alles een unieke look mee te geven. Gaandeweg zal je ook meer vaardigheden leren, zodat je ook in voorgaande eilanden heel wat nieuws kan ontdekken. Zoals we dat van Shin'en gewoon zijn, ziet alles er haarscherp uit en draait het allemaal vlotjes aan een framerate van 60fps. Het geheel mag dan wel een 5 à 10 duren, maar de vele minigames (waaronder ook een klassieke versie van FAST) zullen liefhebbers nog sowieso even goed houden. In een tijd van veel en snel actiegeweld, vormt de Touryst een perfect licht verteerbaar en ontspannen avontuur.

9/10

The Lord of The Rings: Adventure Card Game (Asmodee Digital, €24.99)

Virtuele Trading Card games komen in allerlei soorten en maten, maar op de Nintendo Switch is het tot nu toe vrij rustig gebleven. Hier komt met The Lord of the Rings: Adventure Card Game verandering in. Het spel belooft een zeer uitgebreide PvE-ervaring te worden, met ook multiplayer en co-op opties. Goed nieuws is dat deze versie cross-play met de andere platformen ondersteunt. Het spel is in digitaal formaat wel enigszins vereenvoudigd, maar dat zal voor meer algemene liefhebbers zeker geen slechte zaak zijn. Je kan het gemakkelijk oppikken aan de hand van de vele duidelijke tutorials en aldus de wereld van Middle-Earth verkenen. Heel wat Lore wordt op degelijke manier ingesproken, al moet je wel voor lief nemen dat men soms zeer vrij is geweest wat het interpreteren van de wereld van Tolkien betreft. Desalniettemin weet men vaak mooi het verhaal en gameplay met elkaar te verweven.

Ook tof is dat de gevechten vaak mechanics meegekregen hebben, zoals het stelen van sleutels of het voorbij sluipen van vijanden om meteen verder in het gevecht te geraken. Het geeft alvast veel meer afwisseling dan de typische 'versla alle vijanden' gevechten in de meeste card games. Tot slot is het vermelden waard is dat het spel, in tegenstelling tot de Early Access-periode op pc, als één totaalpakket aangeboden wordt. Lootboxes en dergelijke zijn dus niet aanwezig, al wordt er wel gehint naar 'premium uitbreidingen'. Voor de huidige prijs krijg je alvast een zeer uitgebreide campaign en behoorlijke card game voorgeschoteld. Verwacht gewoon niet een quasi perfect geschreven verhaal, noch een exacte kopie van de variant van het kaartspel uit het echte leven.

8/10

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.