4gamers.be

Rainbow Six: Siege - Operation Shifting Tides

Door SenZ, 20-11-2019 15:32

Ubisoft blijft Rainbow Six: Siege verder uitbouwen en sluit met Operation Shifting Tides de vierde jaargang van de game af. We gingen graag in op een uitnodiging om aan de slag te gaan met de nieuwe operators en omgeving.

Na enige aarzeling over de samenstelling van teams werd het een good old Vlaanderen vs. Wallonië die op een herwerkte versie van Theme Park zou uitgevochten worden. De ontwikkelaar heeft bij elke update aandacht voor feedback van de community en tot onze aangename verbazing werden zelfs enkele persoonlijke pijnpunten weggewerkt. Zo zien campers met de eliminatie van het monorailplatform hun favoriete plek verdwijnen waardoor alles wat dichter naar elkaar toe schuift. Dat speelde ons in de eerste rondes wat parten op het vlak van oriëntatie, want enkele bomplaatsen en andere wegen werden omgewisseld. Desalniettemin zijn de verschillende aanpassingen opnieuw een stap in de goede richting.

Het stopt trouwens niet bij aanpassingen aan de omgeving alleen. De penetratie van kogels werd ook aangepast; waar je je vroeger tevreden moest stellen met lichte schade wanneer iemand bij een flitsgranaat zijn ogen bedekte en je hem toch vol in het hoofd raakte, zal die tegenstander nu wel degelijk het loodje leggen bij een gericht schot in het hoofd. Gedaan dus met magische handen van gewapend beton.

Die boodschap heeft ook de organisatie Nighthaven als nieuw lid van team Rainbow goed begrepen. Hun aanvoerster Kali uit India is zowaar geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De aanvaller brengt de allereerste single-shot sniper naar Rainbow Six: Siege en kan met haar CSRX 300 verschillende barricades doorbreken of letterlijk een gat in een muur maken. Als je door haar kogel geraakt wordt, ben je instant ‘down’ en zijn je speelminuten geteld. Een headshot betekent zelfs een instant kill. Onder de loop zit met de LV nog een venijnige uitbreiding waarmee gadgets zoals de stoorzender van Mute of de elektrische lading van Bandit vernietigd kunnen worden.

Alleen is maar alleen dus introduceert men Nighthavens Wamai uit Kenia als verdediger. Hij beschikt met zijn AUG A2 of MP5K over voldoende vuurkracht om aanvallers een halt toe te roepen. Zijn arsenaal bevat met het Mag-NET-systeem echter een verrassende twist voor vijandelijke projectielen. Het werkt als volgt; je gooit één (en later meer, zoals de Gu-mijn van Lesion) magnetische hebbedingetje en wacht rustig af. Wanneer een vijand een granaat of flitsgranaat gooit, zuigt de Mag-NET dat letterlijk naar zich toe om veilig te ontploffen. De meningen waren tijdens onze speelsessie verdeeld en zelf hebben we er weinig gebruikt van gemaakt. Het lijkt ons leuker om het projectiel bij te houden en later zélf tot ontploffing te kunnen brengen, maar zoiets staat (nog) niet op de planning.

Operation Shifting Tides brengt vooral met Kali een interessante speler op het strijdtoneel. De CSRX 300 is een geducht wapen en zal de gameplay door elkaar schudden. Wamai en zijn Mag-NET zorgen voor minder impact, al blijft het natuurlijk een tactische verandering om rekening mee te houden. Wij tellen alvast af naar boeiende wedstrijden op de server en 2020 voor meer Rainbow Six: Siege.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.