4gamers.be

eShop Reviews #39

Door Phazon, 19-12-2019 16:55

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop van de NintendoSwitch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is. Hier en daar zal je ook eens een impressie over een welbepaalde port of retail-game tegenkomen, zodat je een snelle indruk krijgt over de kwaliteit van de Switch-versie.

​[Geschreven door rafbanaan, Vancha en Phazon]

Farming Simulator 2020

Voor de Nintendo Switch is Farming Simulator geen onbekende. De titel maakte reeds haar intrede enkele versies terug en ook dit jaar brengt ontwikkelaar Giants Software haar nieuwste entry naar de console van Nintendo. 

Met Farming Simulator 2020 gaan we de grote plas over en reizen we naar de Amerikaanse countryside. De nieuwe setting gaat hand in hand met wat nieuw materiaal en deze keer krijg je meer dan 100 voertuigen en/of accessoires ter beschikking om je land te bewerken. Wanneer je tijd teveel hebt of hulp hebt ingeschakeld, kan je ook uitbreiden naar dieren. Denk bijvoorbeeld aan koeien of paarden die je kan kweken en later verkopen. Het is een zeer uitgebreide versie en je kan er dus uren in kwijtspelen.

Het speelt ook zeer goed en de controls zijn in orde. Het rijden voelt natuurlijk aan en ook de interface is goed aangepast voor de Nintendo Switch. Het is wel spijtig dat het op grafisch vlak wat minder is. Je kan mooi in de verte kijken, maar dat heeft natuurlijk impact op de totale visuele voorstelling van de titel. Alles lijkt zeer laag in textures en de planten hebben bijvoorbeeld niks van textures buiten een kleurtje. 

De polycount in de verte is ook een pak minder, waardoor je als het ware een model pop in krijgt, wat af en toe wel eens irritant kan zijn. De voertuigen zelf zijn wel mooi voorzien van textures en ook de binnenkant is bekleed. Qua performance houdt de titel goed stand, maar wanneer je van third person naar first person durft te gaan, kan je in het begin wel even een framerate drop ondervinden.

Farming Simulator 2020 is mooie opvolger en ook hier zit het met de content weer goed. Spijtig genoeg is het op visueel vlak wat minder, maar dat is natuurlijk een trade off die we moeten maken.

6.5/10

Alien: Isolation

Het valt niet te ontkennen dat Alien: Isolation de meest getrouwe adaptatie van de Alien-franchise is, maar je weet misschien niet dat het ook een van de betere survival horror games is die er zijn. Sluipen door ventilatieopeningen en door vochtige gangen van een verlaten ruimtestation terwijl de aanhoudende dreiging van een Xenomorph je constant scherp houdt, is zowel opwindend als angstaanjagend, en er zijn er maar weinig die erin slagen de angstniveaus op een maximum te houden.

Technisch gezien is de Switch-port een uitstekende poging om het horror genre van Nintendo's kleine schoonheid van een console op gang te houden, zelfs als er een paar momenten tijdens het spelen in de dock zijn die een beetje stotteren. Het draait voor het merendeel goed, en visueel houdt het heel goed stand tijdens het spelen, zelfs als sommige tussenfilmpjes meer op het PS3 / Xbox 360-tijdperk lijken. We moeten daarbij wel vermelden dat het hier ook effectief over een vrij oude game gaat, die in de beginperiode van de huidige generatie verscheen. De belichting is uitstekend, net als de korrelige esthetiek, waardoor het lijkt alsof je de originele Alien-film uit 1979 bekijkt.

De geluidseffecten zijn fenomenaal, met elke gerinkel en gesis die uit het ruimtestation komt, waardoor je het bijna in je broek doet, nooit helemaal wetend of het de alien is of gewoon een probleem met de ratelende buitenkant van het station. De beste manier om te spelen is natuurlijk op een groot scherm en dankzij de expertise van Feral Interactive heeft de game een goede resolutie en kan het 30 fps vasthouden wanneer het is gedocked. In handheldmodus is er een kleine resolutiedaling, maar met 30 fps en een kleiner scherm maakt dat helemaal niets uit.

Alles wat de originele release zo speciaal maakte, is aanwezig. Dus als je onderweg wilt spelen en het niet erg vindt om jezelf voor iedereen in verlegenheid te brengen wanneer je schreeuwt omdat de alien je gevonden heeft, ga er dan voor. Het is fantastisch. Alle DLC is inbegrepen, en er is motion control (waardoor je echt het gevoel hebt dat je je motion tracker gebruikt, wat spanning toevoegt) en HD-rumble-ondersteuning, waardoor de algehele ervaring veel meer is dan een simpele port.

9/10

Assassin's Creed: The Rebel Collection

Eerder dit jaar konden Switch-eigenaars aan de slag met Assassins's Creed III en Liberation. Onze impressie was echter niet al te positief, daar men toch wel een aantal steken liet vallen. Gelukkig kunnen we melden dat de Rebel Collection veel beter weet te scoren. Naast het gekende Assasssin's Creed: Black Flag, kunnen Nintendo-fans nu voor de allereerste keer kennis maken met Assassin's Creed Rogue. Deze titel plaats je in de huid van een Templar en komt qua gameplay en aanpak praktisch volledig overeen met hetgeen je in Black Flag voorgeschoteld kreeg. Desalniettemin was het meer dan een leuk tussendoortje voor zij die maar niet genoeg van het piratenleven konden krijgen.

Eén van de grootste problemen met III en Liberation op de Switch, waren de vele audio bugs en audio van lage kwaliteit. Dit euvel werd in de Rebel Collection verholpen en komt zo goed als niet voor. De audio is van meer dan behoorlijke kwaliteit en de sea shanties klinken prima. Ook op grafisch vlak zien beide games er meer dan behoorlijk uit en loopt alles uitermate vloeiend, terwijl dit bij III en Liberation ook heel wisselend was. Zeker in handheld modus blijft het toch nog altijd wel een beetje magisch om te zien hoe dergelijke uitgestrekte en grote games prima tot hun recht komen. Kleine extraatjes vinden we terug in de vorm van gyroscopic aiming voor pistolen en andere ranged weapons. Alle DLC die te maken heeft met de twee games, zit in het pakketje inbegrepen. Het is daarnaast ook mogeliljk om via Uplay een Bayek-kostuum aan te schaffen en hier mee in de wereld van Rebel Collection rond te lopen.

Voor zij die aan een nostalgietrip toe zijn of de piratenwereld voor de eerste maal willen verkennen, is Assassin's Creed: The Rebel Collection dus een prima totaalpakket die je tientallen uren zoet zal houden.

8.5/10

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.