4gamers.be

eShop Reviews #41

Door Phazon, 05-03-2020 14:00

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop van de NintendoSwitch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is. Hier en daar zal je ook eens een impressie over een welbepaalde port of retail-game tegenkomen, zodat je een snelle indruk krijgt over de kwaliteit van de Switch-versie.

Skellboy (Fabraz, €19.99)

In het vredevolle Cubold Kingdom lijkt alles rozengeur en maneschijn te zijn, totdat de prinses haar relatie met een magiër stopzet en hij besluit om wraak te nemen. Hierdoor komen de doden en vergeten monsters weer tot leven, maar tegelijkertijd ook een held. Je kan het al raden, het is aan jou om deze 'Skellboy' te besturen en de wereld te redden. De game bevat een uitgebreide spelwereld in een zeer mooie en unieke artstyle, waarin heel wat combat, exploratie en puzzelwerk aan te pas zal komen. In dat opzicht kan je het een beetje met een Zelda-game vergelijken.

Uniek aan onze held is het feit dat hij zijn beenderen kan vervangen door andere lichaamsdelen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld vleermuislaarzen dragen om je sneller door de wereld te verplaatsen of een pompoenlichaam dragen waardoor je veel beter beschermd zal zijn. De sfeervolle wereld, humoristische momenten en leuke chiptunes maken van Skellboy een zeer aangename game. Helaas vinden we wel wat frustraties terug in de vorm van vervelende hitboxes, te trage verplaatsing door de wereld of soms wat onduidelijke progressie. Bovendien is de algemene performance vaak echt aan de onvergeeflijke kant en komt dit de combat natuurlijk ook niet ten goede. Hierdoor verliest het spel toch wel een dik punt, maar indien een patch in de toekomst wat beterschap brengt, mag je gerust een half tot één punt aan onze huidige eindscore toevoegen.

7/10

Metro Redux (4A Games ,€49.99)

Telkens wanneer er een grafisch indrukwekkende game geport wordt voor de Switch denken we wel eens, ‘wow, zelfs deze game?’. Met games als The Witcher 3, Doom en Doom Eternal, Mortal Kombat enzovoort blijkt de Nintendo Switch keer op keer meer aan te kunnen dan wat we oorspronkelijk zelfs maar hoopten. Toch moeten we niet altijd denken dat deze games even goed gaan spelen als hun PS4- of Xbox One-variant en is het dus ook best dat we eens kritisch kijken hoe de game echt speelt op de Switch. Vandaag aan de beurt; Metro Redux.

Metro Redux is een compilatie die de twee eerste titels van 4A Games combineert met de bestaande DLC's. Om het argument "Next-Gen" te rechtvaardigen, besloten de ontwikkelaars de titels een goede facelift te geven. De games zijn inderdaad veel mooier op de sterkere concurrenten van de Switch, maar op de console van Nintendo halen de games net niet diezelfde drempel. Het detail in de textures van wapens, omgeving en dergelijke zijn vooral bij Metro 2033 duidelijk verbeterd vergeleken met het origineel, maar bij Last Light zijn deze verschillen dan weer minder te merken. Dit is iets dat ook te merken was bij de PS4- en Xbox One-versies van die games. Waar Nintendo wel wat moet inboeten is bij de resoluties en framerates. Deze zijn voor beide games gelocked in portable mode op 720p en 30 fps. Docked kunnen de games dan terug 1080p halen.

De framerate blijft over het algemeen vrij stabiel, zelfs in de iets grotere omgevingen en intense actiescènes lijkt de Switch de kaap van de 30 vaak aan te tikken, enkel bij Last Light merkten we soms dat die framerate net wat moeilijker te houden viel. Laadtijden zijn dan weer langer dan op PS4 en Xbox One, maar dat gebeurd wel vaker bij zwaardere ports als deze. Zolang ze niet irriterend vaak of lang worden, valt het al bij al nog goed mee om enkele seconden langer te wachten.

Net zoals de oorspronkelijke Metro Redux zijn de games voor de rest onaangeroerd gebleven vergeleken met de originele Metro 2033 en Metro Last Light. Vooral de AI in de eerste game lijkt soms niet al te slim te zijn, maar gelukkig heeft Last Light daar dan weer minder problemen mee. Al bij al is dit opnieuw een degelijke port voor de Switch en toont het dat er nog meer van deze games mogen overkomen om Nintendo spelers nieuwe spel-ervaringen te geven.

8/10

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.