4gamers.be

Darksiders: Genesis (consoleversie)

Door YoniVL, 13-02-2020 17:00

Darksiders: Genesis (consoleversie)

Gespeeld op PS4


We hebben eerder al een uitgebreide review geschreven over Darksiders Genesis op pc, maar nu is de prequel op de Darksiders-trilogie ook beschikbaar op console en dus vonden we het opportuun om nog even een tripje naar de hel te maken met Strife en War. De mensen die de originele review hebben gemist en wat meer achtergrond willen rond het verhaal en de basisgameplay, kunnen hier terecht.

De consoleversie van Darksiders Genesis verschilt eigenlijk amper tot niet van de pc-versie. Dat is natuurlijk niet vreemd, aangezien het een soort game is dat je gemakkelijk en zelfs liefst met controller speelt.

Er zijn ook genoeg opties aanwezig om de spelervaring aangenaam te maken. Ports van pc-games hebben al eens het probleem dat de tekst van de menu’s of de ondertitels te klein is, omdat ze niet gemaakt zijn voor gamers die op enkele meters van hun scherm zitten, maar dat is hier niet het geval. Blinde uilen zullen dus op comfortabele manier de game kunnen spelen. Daarnaast zitten er nog heel wat opties in de game om de spelervaring aan te passen naar je eigen wensen.

Een aantal mankementen uit de pc-versie hebben jammer genoeg ook de sprong naar de consoles gemaakt. Hier en daar hapert de game al eens, wat toch wel jammer is voor een spel dat 99% van de tijd vlot draait. Ook is het navigeren op de map nog altijd bijzonder onhandig, waardoor het niet ongewoon is dat je al eens de weg kwijt bent. Dat is vaak geen probleem, maar wanneer je bepaalde items aan het zoeken bent of gewoon op ontdekking bent door de omgeving kan dat flink irritant worden.

Al bij al kunnen gamers die aan het wachten waren op de consoleversie van Darksiders Genesis de score van de review van de pc-versie (87/100) aanhouden. De verschillen tussen beide versies zijn ook bijna nihil.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.