4gamers.be

Vier varkentjes wassen op Pig Day

Door Jay, 01-03-2020 00:01

1 maart is in sommige landen de dag van het varken. Normaal zetten we vandaag de varkentjes in de bloemen, maar sommige biggen kunnen beter in de badkuip gezet worden. Hier zijn vier virtuele, vuile varkentjes die eens gewassen mogen worden op deze speciale dag.

1. Pey’j (Beyond Good & Evil)

Dit pratend varken is misschien wel een van de meest gehypte varkens in de virtuele wereld. Pey’j is bekend van de action-adventure game Beyond Good & Evil en is de beschermengel van protagonist Jade. Hij wordt ook aangesproken als Nonkel Pey’j en Wild Boar. Samen met zes wezen, Jade en Woof woont hij in een vuurtoren.

Pey’j is een expert op gebied van mechanica en elektronica. Hij kan alles repareren en is een toegewijde uitvinder. Pey’j creëert regelmatig gadgets voor Jade en zichzelf. Zijn achtergrond als mechanieker verklaart waarom zijn onderhemd altijd besmeurd is met vlekken.

Vooral in de announcement trailer van de sequel van Beyond Good & Evil zijn de vlekken duidelijk zichtbaar. Pey’j ligt te slapen terwijl zijn handen en kleren zwart zien van de motorolie. Hij eet ook 51 vliegen op door de beestjes naar binnen te snuiven. Het is een varken met een hart van goud, maar hij heeft niet bepaald de meest zuivere lichaamsdelen. 

Het varken is ook niet op zijn mondje gevallen. Hij discussieert regelmatig met Secundo, artificiële intelligentie in de vorm van een hologram. Hij durft zelfs onrespectvolle uitspraken te doen. Een voorbeeld hiervan: "Nice job, Magnifico. More like Secundo el Major screw-up! King of the Cretins!! Pope of the Peanutheads!" Niet alleen zijn lichaam, maar ook zijn mond mag eens met zeep gewassen worden.

2. Piggsy (Manhunt)

Piggsy is een antagonist in de stealth-survival horror game Manhunt. Hij is geen echt varken, maar een psychisch gestoorde, kannibalistische moordenaar van middelbare leeftijd. Hij loopt bijna volledig naakt rond met een kettingzaag en draagt een bloederige varkenskop. Hij heeft alle connecties met de realiteit verloren en gedraagt zich eerder beestachtig. Hij communiceert met  simpele woorden en varkensgeluiden.

Piggsy is zich niet meer bewust van zijn omgeving en lijkt ook niets te geven om zijn uiterlijk. Hij hangt vol met bloed van zichzelf en van zijn slachtoffers. Zijn varkenskop bevindt zich min of meer nog in zijn natuurlijke staat en stinkt waarschijnlijk enorm. Het is niet bepaald een varkentje om van te smullen.

3. Pig (Barnyard: The Game)

Het varken is op een oor na gewassen. Nog een voorbeeld is Pig, een personage uit de Barnyard serie en een van de beste vrienden van protagonist Otis. Hij is enorm verzot op taarten bakken en heeft een taartenrecept geërfd van Granny Pig. In het spel moet je Pig onder andere voorzien van ingrediënten voor een taart. Ook valt de besmeurde keukenschort meteen op.

Het varken is heel vriendelijk, energiek en eerlijk, maar ook heel gulzig. Ze zeggen soms wel eens: vieze varkens worden niet vet, maar het tegendeel is bewezen. Het varken komt regelmatig vuil in beeld, hij houdt er enorm van om veel te eten, in de modder te liggen en zijn stal te transformeren in een rommelhok. Pig wordt zelfs zenuwachtig en ongemakkelijk wanneer zijn stal proper is. In Mud Jumpers, een minigame, moet je andere varkens in de modder zien te krijgen door tegen een pijp te trappen. Als je het spel wint, valt Pig in de modder, maar dat vindt hij niet erg.

4. Manpig (Amnesia: A Machine for Pigs)

Manpigs zijn de meest voorkomende vijanden in de survival-horror game Amnesia: A Machine for Pigs. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze mensvarkens misvormde hybrides die gecreëerd zijn door een combinatie van operaties en chemische procedures.

Het is al snel duidelijk dat ze niet zoals de varkentjes op de kinderboerderij zijn. Ze kunnen agressief uit de hoek komen zodra de speler, Oswald Mandus, met een lantaarnlicht op hun vunzige lichaam schijnt.

Hoewel ze aanvallend zijn naar de speler toe, kunnen ze ook heel speels zijn naar hun eigen soortgenoten. de speler is tijdens het spel getuige van een paar spelende hybrides. Het onverzorgd voorkomen valt misschien ook te verklaren door hun kinderlijke intelligentie.

De lappen stof die rond het mismaakte lichaam gewikkeld zijn, zien er niet meer fris uit. Hun huid is grauw van het vuil en de hechtingen van lichaamsdelen zien er rood en ontstoken uit. Bovendien lijkt de onderbroek al een tijd niet ververst te zijn.

Deze vier virtuele varkens gooien het concept van hygiëne door het raam. Het is tijd om hen een grondige schrobbeurt te geven en wie weet bezinnen ze zich dan wel eens over een andere levensstijl, al kan een béétje vies zijn natuurlijk geen kwaad.

Geschreven door Mine.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.