4gamers.be

Puzzelwerk dankzij de nieuwste Batman: Arkham Knight trailer

Door Jay, 28-02-2015 00:07

Het is altijd leuk wanneer trailer geheime boodschappen bevatten en wat dat betreft heeft de recent gelanceerde story trailer van Batman: Arkham Knight speurneuzen aan het werk gezet. In de loop van de trailer zijn in bepaalde frames namelijk codes op te merken, telkens wanneer een nieuw personage in beeld kwam. Op die manier zijn er drie codes voor drie personages:

• c Rcn3n3 N2Jn3tjHn2 - Scarecrow

• qeL e2uLEE2 zul2e - Harley Quinn

• pPL2a3Mn Ppi3mAMpyL2 - Poison Ivy

Natuurlijk moesten deze codes wel nog ontcijferd worden, maar voor de speurneuzen van Reddit, en een speurneus genaamd SixSided in het bijzonder, bleek dat niet zo heel veel werk te zijn. Om te beginnen viel het namelijk op dat de codes telkens alleen maar letters bevatten die voorkomen in de echte naam van het personage waarbij de code hoort. Een tweede, belangrijke vaststelling is dat een cijfer enkel opduikt achter een letter die meermaals in de echte naam van het personage opduikt. Dit blijkt de sleutel te zijn voor het ontcijferen van elke code, nadat je de echte namen van de personages in lijn hebt gebracht met het alfabet.

Voor de code van Scarecrow bijvoorbeeld wordt de c een i en de r een j, waarna de R een w wordt en de "n3" telkens een l is, aangezien het telkens om de 3de letter n in de naam gaat. Op die manier veranderen de codes in:

Scarecrow - "I will unleash"

Harley Quinn - "Her first line" 

Poison Ivy - "Asylum sanctuary"

Dit begint natuurlijk al meer op iets te lijken, maar dit blijken enkel hints te zijn voor de feitelijke code waarmee wat kan ontgrendelen. Je moet namelijk nog antwoorden op de vragen die gesteld worden. De eerste tekst van Harley Quinn bijvoorbeeld is "Yeah, right" en Poison Ivy bevindt zich in de Botanical Gardens van het Asylum. Scarecrow dan weer zal "Your greatest fears" op je loslaten.

Leuk puzzeltje, dus, maar wat kan je ermee doen? De uiteindelijke codes blijk je te kunnen ingeven op de officiële website, bij de Person of Interest sectie, waarna je meer informatie over het personage in kwestie krijgt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.