4gamers.be

Jimmy Kimmel lacht met YouTube Gaming, krijgt massaal dislikes

Door Jay, 29-08-2015 00:07

Deze week werd YouTube Gaming gelanceerd, zeg maar het antwoord van Google op Twitch. Op zich een grote gebeurtenis en dus materiaal voor de Amerikaans late night presentator Jimmy Kimmel. Hij en zijn programmamakers zagen in YouTube Gaming en de gaming community blijkbaar een makkelijke prooi om mee te lachen, maar inmiddels is de grap al in zijn gezicht ontploft en wordt de video in kwestie voorzien van massaal veel dislikes.

Op zich kunnen gamers natuurlijk best wel tegen een grapje, maar hier gaat het om een wat goedkope grap die bovendien in het verleden ook al eens bedacht werd. Voorts is het zo dat humor vaak grappig is omdat er een stevige kern van waarheid in zit, maar de redenering die Kimmel neerzet lijkt op niets te slaan, ofwel legt men de focus verkeerd en is de grap dus eigenlijk slecht uitgevoerd. Laten we echter maar van het eerste uitgaan.

Kimmel kan het dus niet vatten dat sommige gamers graag kijken naar andere gamers die games spelen, terwijl ze net zo goed zelf games kunnen spelen. Uiteraard valt hier wel iets voor te zeggen, maar in zijn geheel wordt het gewoon een slechte grap omdat voorbij gegaan wordt aan alle zaken die heel duidelijk maken waarom mensen het inderdaad wél leuk vinden om anderen te zien gamen.

Gaat het om eSports, dan kan je makkelijk de vergelijking maken met "echte" sporten, zoals voetbal, en daarnaast zijn het entertainende karakter van veel streamers en het samenkomen van gamers in de chat een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Bovendien vinden sommige mensen het ook informatief om livestreams van bepaalde games te bekijken, bijvoorbeeld omdat de games in kwestie nog niet gelanceerd zijn, of net wel gelanceerd zijn terwijl de kijker in kwestie niet van plan is om het spel effectief te kopen maar wel wil zien hoe het verhaal uitdraait.

Dat een groot deel van de gaming community het optreden van Kimmel niet kan smaken blijkt duidelijk uit het grote aantal dislikes dat de video al heeft gekregen, en ook de comments zijn niet mals. De grap van Kimmel kan namelijk makkelijk gecounterd worden door ze om te draaien en op hem toe te passen. Zo vindt Kimmel het wat absurd dat "een gast genaamd PewDiePie" miljoenen verdient door games te spelen en er video's van online te plaatsen, maar in de comments wordt al snel gezegd dat Kimmel nog veel meer verdient om wat tekst af te lezen in een kostuum. Het "waarom games gespeeld zien worden terwijl je zelf kan gamen?" wordt dan weer gecounterd door te vragen waarom je naar Kimmel zou kijken terwijl je ook zelf mensen zou kunnen interviewen en slechte grappen kan maken.

Kortom: Kimmel lijkt de plank een beetje misgeslagen te hebben, al zou het ook kunnen dat de gaming community net iets te lange teentjes heeft, of niet. Volgende keer beter, Jimmy.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.