4gamers.be

EA: Sorry voor kruisteken bij moslim UFC-vechter

Door papfles, 23-03-2016 09:11, bron: eurogamer

In heel wat games worden standaardanimaties gebruikt om bepaalde elementen na te bootsen. Zo kunnen heel wat voetballers bepaalde vieringen gebruiken na het scoren van een doelpunt in Fifa-games, maar ook in EA Sports UFC 2 zitten een aantal standaardreacties. Echter, dat kan wel eens verkeerd uitpakken als de reacties religieus getint zijn.

Zo had Khabib Nurmagomedov een tweet de wereld in gestuurd waarin hij EA vroeg om zijn viering aan te passen, omdat hij moslim is en dat deze viering niet past bij zijn geloof. EA reageerde al vrij snel en verontschuldigde zich voor het foutje en liet weten dat bij de volgende patch de actie verwijderd zal worden voor zijn personage en Nurmagomedov dus geen kruisteken zal uitvoeren als hij wint.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.