4gamers.be

Planet Coaster viert verjaardag met gratis update

Door Jay, 10-10-2017 10:25

Frontier heeft aangekondigd dat Planet Coaster een stevige gratis update krijgt als verjaardagscadeautje. Een concrete releasedatum voor de update is er nog niet, maar aangezien het om een verjaardagsupdate gaat, mogen we de nieuwe content waarschijnlijk volgende maand ergens verwachten. De update brengt heel wat nieuwigheden met zich.

Staff Management

Tot nu toe bleven verkopers altijd in hun shop, maar de nieuwe update zorgt ervoor dat ze over de toonbank kunnen springen en kunnen rondwandelen in het park. Dit heeft te maken met een nieuwe energy feature die wordt geïntroduceerd voor werknemers. Terwijl ze werken zal hun energy level namelijk zakken en dan moeten ze zichzelf weer opladen. Dat kan door rond te wandelen en te ontspannen, waarvoor ook een nieuw staff management building wordt voorzien. Wanneer werknemers niet meer op post zijn, brengt dit natuurlijk wel risico's met zich mee. Een werknemers die ontspant kan niet verkopen, entertainen, schoonmaken, ... Spelers zullen dan ook een nieuw evenwicht moeten zien te vinden.

Verder kunnen specifieke boosts worden gegeven aan specifieke werknemers, zodat ze (tijdelijk) beter presteren. Werknemers zullen ook van locatie veranderd kunnen worden, zodat je bijvoorbeeld een sterke verkoper ook elders kan inzetten.

Picknick en nieuwe attracties

De verjaardagsupdate voor Planet Coaster introduceert picknickbanken. Die zijn er om een nieuw soort bezoekers te bedienen. Die nieuwe bezoekers hebben namelijk de voorkeur om al zittend op een bank te eten, dus ze zullen steeds uitkijken naar een picknickbank. Vinden ze die niet, dan worden ze ongelukkig. Opnieuw iets voor de spelers om dus rekening mee te houden.

Ook introduceert de update vier nieuwe attracties, waaronder de Cascade. Spelers zullen voortaan ook meer tracks en coaster car(t)s kunnen combineren om tot nieuwe attracties te komen. Of dat dan ook altijd goed afloopt, is natuurlijk nog maar de vraag.

Scenario editor

Tot slot zal de update een cmpleet nieuwe scenario editor introduceren. Spelers kunnen zo mappen maken met unieke uitdagingen en die delen via de Steam Workshop.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.