4gamers.be

België trekt naar Europa om "gokken in games" te verbieden

Door Jay, 22-11-2017 10:36, bron: https://nieuws.vtm.be/vtm-nieuws/binnenland/geens-wil-gokken-games-verbieden

Koen Geens, de Belgische minister van Justitie, wil actie ondernemen tegen "gokken in games". Gokken en gamen combineren, zeker op jonge leeftijd, is volgens de minister schadelijk voor de geestelijke gezondheid van kinderen en zou dus verboden moeten worden. Concrete maatregelen nemen kan wel wat tijd kosten, want Geens moet daarvoor naar Europa. Het is dan ook nog maar de vraag of men in Europa een consensus kan vinden omtrent regelgeving, ook al omdat uit ons interview met de Kansspelcommissie blijkt dat Europa dit niet echt als een prioriteit ziet en politieke discussies eerder al op niets uitdraaiden.

Over die Kansspelcommissie gesproken: verschillende (buitenlandse) media melden op basis van de reactie van minister Geens en de bijhorende berichtgeving van VTM Nieuws dat het onderzoek dat werd ingesteld naar Star Wars Battlegront II reeds afgerond is en dat geconcludeerd is dat het inderdaad om gokken gaat. Dat is echter niet het geval. De reactie van de minister staat los van het onderzoek van de Kansspelcommissie, een onderzoek dat eigenlijk nog goed en wel moet opgestart worden. De Kansspelcommissie, die zelf wel geen bindende adviezen kan uitbrengen, heeft dus nog geen finale uitspraak gedaan omtrent de hele kwestie.

Voorts is het nog de vraag op welke manier men concreet actie zou ondernemen. Geens wil "gokken in games" verbieden, maar dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Het valt dus nog af te wachten welke concrete maatregelen men zou nemen, en in hoeverre gamers daar dan effectief beter van zouden worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.