4gamers.be

3DS van 15-jarige wordt gestolen, andere studenten kopen een nieuwe

Door Jay, 24-12-2017 00:00, bron: https://www.eastbaytimes.com/2017/12/19/students-rally-around-antioch-high-teen-after-nintendo-is-stolen/

Zoals een wijs man ooit zei: een hartverwarmend verhaaltje rond Kerst kan geen kwaad, en dat is exact wat we voor jullie in petto hebben. Het begon allemaal toen de Nintendo 3DS van de 15-jarige Shawn Hawkins gestolen werd in de Antioch High School. Met zijn smartphone, oortjes en spelletjes ging de dief niet aan de haal, maar dat maakt het voorval niet minder dramatisch, vooral ook omdat de 3DS meer was dan zomaar een handheld. Shawn wil later namelijk zelf games ontwikkelen en volgde de afgelopen drie jaar steeds een zomerkamp om te leren coderen. De 3DS was een symbool van zijn ambitie.

De wanhoop nabij liet Shawn een bericht achter op een prikbord in de school, met de vraag aan de dief om de 3DS terug te geven, en de belofte dat hij niet zou gaan klikken. De dief zelf reageerde niet, maar heel wat andere leerlingen zagen het bericht en gaven het aan elkaar door omdat het zo aangrijpend was. Een van hen was de 16-jarige Shawna Cantiliano, die besloot om geld in te zamelen voor een nieuwe 3DS. Minstens 15 mensen, waaronder een leerkacht, legden bij om Shawn een nieuwe 3DS XL te kunnen geven, hetgeen natuurlijk warme beelden opleverde.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.