4gamers.be

Creatief met karton: Nintendo Labo voor Switch onthuld

Door Jay, 18-01-2018 10:12

Nintendo heeft Nintendo Labo onthuld. Dat is een nieuwe productlijn waarmee je op een interactieve manier kan bouwen, spelen en ontdekken met behulp van karton en de Nintendo Switch. Concreet gaat het om kartonnen bouwpakketten waarin je bijvoorbeeld de Joy-Con controllers integreert om in combinatie met de rest van de Switch alles tot leven te wekken. In eerste instantie richt Nintendo Switch zich op jonge kinderen, maar natuurlijk kunnen alle creatievelingen ermee aan de slag.

Voorbeelden van dingen die gemaakt kunnen worden zijn een robot en een piano. Daaruit blijkt dat het hele systeem ingenieuzer in elkaar zit dan je zou denken. Bij de piano bijvoorbeeld wordt gebruik gemaakt van de infraroodsensor van de Joy-Con controller. Die detecteerd welke pianotoets wordt ingedrukt. Die info wordt doorgestuurd naar het Switch-systeem, waarna het juiste geluid uit de speakers komt.

Nintendo Labo wordt op 27 april in Europa uitgebracht in twee varianten: het mixpakket en het robotpakket. Beide pakketten bevatten alles wat je nodig hebt om je Toy-Con tot leven te doen komen, inclusief de bouwmaterialen en relevante Nintendo Switch-software.

Mixpakket
Met het mixpakket kun je heel veel verschillende Toy-Con bouwen: Een Toy-Con-modelauto, een Toy-Con-hengel, een Toy-Con-huis, een Toy-Con-motor en een Toy-Con-piano.
  • Toy-Con-modelauto: Plaats de linker- en de rechter-Joy-Con in je zelfgebouwde modelauto en bestuur het via de touchscreenbesturing op de Nintendo Switch. Dankzij de trillingen van de HD-trilfunctie in de Joy-Con-controllers zal de auto bewegen in de richting die jij kiest. Dit pakket bevat materialen om twee modelauto’s te bouwen.
  • Toy-Con-hengel: bouw een hengel met een dynamisch draaiende spoel en lijn die bevestigd zijn aan een houder voor de Nintendo Switch. Vang een van de vele exotische vissen die over het scherm van je Nintendo Switch zwemmen door je hengel uit te werpen en je lijn met haak te laten zakken. Zodra de Joy-Con die in de spoel verwerkt zit begint te trillen, zul je om de vis te vangen de lijn snel binnen moeten halen en de hengel omhoog moeten trekken.
  • Toy-Con-huis: als je verschillende blokjes in de openingen aan de zijkant en onderkant van het huis stopt, wordt het mogelijk om met een schattig wezentje op het scherm van je Nintendo Switch te communiceren, het te voeren of er games mee te spelen. Elk blokje heeft een unieke vorm en wordt herkend door de infraroodbewegingssensor op de rechter-Joy-Con die bovenin het huis verwerkt is.
  • Toy-Con-motor: plaats beide Joy-Con-controllers in een zelfgebouwd stuur om een motor op het scherm van je Nintendo Switch te besturen. Druk op de startknop om de motor te starten en draai aan het rechterhandvat om gas te geven. Sturen doe je door in de juiste richting te leunen of het stuur naar links en rechts te bewegen.
  • Toy-Con-piano: na het bouwen van een prachtig ontworpen piano met dertien toetsen, en het plaatsen van een Nintendo Switch-systeem en Joy-Con-controllers, wordt het mogelijk om je eigen muziek te maken door de toetsen in te drukken. Je kunt zelfs knoppen bouwen en toevoegen om nieuwe geluidseffecten en tonen te maken.
Robotpakket
  • Toy-Con-robot: bouw een draagbaar robotpak en plaats de linker- en rechter-Joy-Con-controller in de voorziene gleuf van de rugzak en het vizier. Bestuur de robot die op de tv te zien is, door de Nintendo Switch in de houder te plaatsen. Beleef enorm veel speelplezier op verschillende manieren, waaronder de Robot-stand waarmee je gebouwen en vliegende schotels in-game kunt vernietigen.
     

Officiële Europese prijskaartjes voor deze pakketten zijn er niet. In de VS betaal je voor het Mixpakket 69,99 dollar, terwijl het Robotpakket er 79,99 dollar kost. Vermoedelijk wordt dat bij ons 69,99 euro en 79,99 euro.

De Franse afdeling van Nintendo zou intussen trouwens hebben gezegd dat de kartonnen bouwpakketten van Nintendo zelf niet verplicht zijn voor Nintendo Labo. De blauwdrukken zouden openbaar gemaakt worden, dus wie eigen karton heeft dat geschikt is, kan er zo ook mee aan de slag. Natuurlijk heb je wel nog de Switch zelf nodig en de nodige software, dus de cartridge voor Nintendo Labo zal je sowieso wel moeten hebben.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.