4gamers.be

Indrukwekkende Unreal Engine 4 Star Wars demo getoond

Door Jay, 22-03-2018 10:08

Epic Games heeft samen met ILMxLAB en NVIDIA een indrukwekkende real-time Unreal Engine 4 Star Wars demo getoond die gebruik maakt van real-time raytracing, een nieuwe technologie dit dit jaar voor het eerst in games zal verschijnen. Dankzij real-time raytracing kan een realistische simulatie van licht plaatsvinden, waardoor de hele scène er automatisch realistischer en dynamischer uitziet.

Real-time raytracing blijft wel nog steeds een zware beproeving voor computers, dus in eerste instantie zullen games vermoedelijk nog niet ten volle gebruik kunnen maken van de technologie. Voor deze demo echter is men vermoedelijk wel voluit gegaan, niet alleen qua real-time raytracing maar ook qua feitelijke, haast levensechte graphics.

Om deze demo in real-time te draaien werd gebruik gemaakt van 4 geavanceerde NVIDIA Volta GPU's. Het is niet duidelijk of het daarbij dan gaat om Titan V's of een nog nieuwere grafische kaart. Hoe dan ook hangt daar een stevig prijskaartje aan vast. Voor de 4 grafische kaarten alleen al zou je meer dan 12.000 dollar neertellen.

Nog niet meteen nabije toekomstmuziek dus voor de gemiddelde game(r), maar het is wel toekomstmuziek en dat op zich is ook al een adembenemend vooruitzicht.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.