4gamers.be

Nieuwe Champion en meer voor Quake Champions

Door Jay, 10-04-2018 12:33

Quake Champions krijgt deze maand een update die weer wat nieuwigheden toevoegt, waaronder Strogg als nieuwe (terugkerende) Champion en een nieuwe map, Awoken. Ook is de kalender voor Quake esports evenementen onthuld. Hieronder het hele overzicht.

Nieuwe Champion – Strogg: Voor de ene helft bestaande uit metaal van militaire kwaliteit, voor de andere uit rottend vlees en 100% klaar om te razen. Strogg, de primaire vijand uit zowel Quake II als Quake 4, is terug en hij vecht om bevrijd te worden uit de Dreamlands en opnieuw contact te kunnen opnemen met zijn meedogenloze krijgsheer Makron. Spelers kunnen ook de controle nemen van Strogg’s hulpje, Peeker, een AI-drone die in de lucht hangt en explosieven afvuurt. Kills worden omgezet in een helend goedje genaamd Stroylent dat 25HP oplevert. Spelers moeten er echter snel bij zijn, want andere Stroggs kunnen je ‘voeding’ stelen.

Nieuwe Map – Awoken: De nieuwste map van de maand, Awoken, laat spelers navigeren door een mistig doolhof van tropische ruïnes. De overgroeide arena zal speelbaar zijn in Deathmatch, Team Deathmatch, Duel, 2v2 en Instagib. Blijf wakker om in leven te blijven in deze map, Champions.

2018 esports schema onthuld
Dit jaar zal Quake Champions twee grote en twee kleinere professionele toernooien en daarnaast ook enkele online evenementen organiseren. Het eerste toernooi vindt plaats tijdens Dreamhack Tours in mei met een prijzenpot van $50,000. Voor het eerst in de geschiedenis van Quake zijn er geen voorrondes – alle spelers aanwezig op het evenement kunnen zich inschrijven om mee te strijden voor de titel. Registreren voor de Dreamhack Tours is nu mogelijk via: https://tours.dreamhack.com/quake-champions-debarque-a-tours/

Aanvullende evenementen in 2018 bevatten een groot evenement, de QuakeCon Open op QuakeCon 2018 in augustus; een kleiner evenement op PGL in oktober en een afsluitend groot evenement, de Quake Champions Invitational, tijdens Dreamhack Winter in december. Daarnaast organiseert de Collegiate Star League de competitie van Quake Champions in juni. Aanvullende online toernooien vinden wekelijks en maandelijks plaats met variërende prijzenpotten via de ESL Go4 League, via BattleFy en via de Quake Champions Open League.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.