4gamers.be

Verzamelaar vindt oude drugs in net gekochte NES-games

Door Jay, 14-04-2018 00:01, bron: https://kotaku.com/game-collector-finds-drugs-hidden-inside-nes-cartridge-1825193456

Julian Turner, een verzamelaar van retro games, heeft een nieuw verhaal dat hij op familiefeestjes kan vertellen. Onlangs kocht hij namelijk twee NES-games (Rollergames en Golf) op een rommelmarkt, maar al snel merkte hij dat er iets niet pluis was. Om te beginnen waren het PAL-versies, die je in de VS niet snel tegenkomt, en verder vond hij ze zwaarder dan dat hij gewend was. Een weegschaal bevestigde vervolgens dat elke cartridge inderdaad zo'n 50% zwaarder was dan normaal. Julian besloot te open te schroeven en toen bleken er drugs in verstopt te zitten.

De politie werd erbij gehaald en die bevestigde dat het inderdaad om drugs ging, maar het zou niet om een recente poging tot smokkel gaan. De drugs zouden er dus namelijk al een hele tijd inzitten en uiteindelijk hun weg naar een rommelmarkt gevonden hebben zonder dat iemand er weet van had. Hoe dat allemaal is kunnen gebeuren, is onduidelijk. Ook is niet bekend hoe oud de drugs precies zijn.

Julian besloot om wat opzoekwerk te verrichten om te achterhalen of dit nog al gebeurd was en blijkbaar is het niet de eerste keer dat er iets verdachts in een cartridge van Golf zit. In 1985 ontdekte iemand al eens 5000 dollar in briefjes in zijn exemplaar. Zou het kunnen dat er 30 jaar geleden een bloeiende smokkeleconomie was die gebruik maakte van NES cartridges?

Julian filmt trouwens vaak zijn bezoekjes aan rommelmarkten en wist zo zijn hele avontuur vast te leggen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.