4gamers.be

In Japan doen ze zotte dingen met Nintendo Labo

Door Jay, 05-05-2018 00:00

Met Nintendo Labo wil Nintendo de creativiteit van spelers stimuleren. Dat kan niet alleen met bouwpakketten van Nintendo zelf, maar ook met de Toy Con Garage, die je toelaat om zaken helemaal zelf te programmeren zoals jij dat wil. Dit biedt niet alleen extra creatieve mogelijkheden maar vooral ook meer vrijheid, en daarmee weten ze in Japan wel wat doen.

Zo heeft Kentaro Yoshifuji, een Japanse onderzoeker en uitvinder, Nintendo Labo kunnen laten werken in combinatie met een elektrische rolstoel. Op die manier kan een 13-jarige jongen, die in een rolstoel zit omwille van een hartprobleem, de rolstoel besturen met zijn Joy-Con. Vraag ons niet hoe of wat, maar het werkt. Hieronder kan je het allemaal in zijn werk zien. Yoshifuji is trouwens de man in het zwart.

Daarnaast weten ze in Japan ook wel overweg te kunnen met de piano van Nintendo Labo. Voor de Japanse muzikant Geniway maakt er zijn werk van, met hieronder muziek van Final Fantasy XIII en Splatoon als voorbeeld.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.