4gamers.be

Resident Evil VII aangekondigd voor Nintendo Switch, maar ...

Door Jay, 22-05-2018 16:47

Capcom heeft Resident Evil VII, dat eerder verscheen voor pc, PS4 en Xbox One, aangekondigd voor de Nintendo Switch. De Switch-versie verschijnt deze week nog, maar voorlopig enkel in Japan en in de vorm van een "cloud version". Geen retailversie dus en ook geen traditionele digitale versie, maar wel een versie die via streaming naar je Switch wordt gestuurd, gelijkaardig als wat Capcom ook al deed met de 3DS-versie van Dragon Quest X.

Op zich is het niet zo onlogisch dat de game op deze manier naar de Switch wordt gebracht, aangezien de console van Nintendo op technisch vlak waarschijnlijk onvoldoende kracht heeft om de game op zichzelf te draaien. Bovendien werd de game ook gewoon niet met de Switch in gedachten ontwikkeld. Vanuit de cloud werken heeft het voordeel dat de game elders, vermoedelijk op een krachte pc, kan worden gedraaid terwijl het beeld wordt doorgestuurd naar de Switch.

Hoe het allemaal precies in zijn werk zal gaan en of het kwalitatief doenbaar is, valt nog af te wachten. Om ermee aan de slag te kunnen, moet alleszins een kleine 20 euro betaald worden, waardoor je 180 dagen toegang krijgt tot de game.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.