4gamers.be

Mega Man X Legacy Collection doet het zonder Guns N' Roses

Door Jay, 28-06-2018 10:01

Op 24 juli verschijnen de Mega Man X Legacy Collection 1 en 2 voor pc, PS4, Xbox One en Nintendo Switch en in een nieuwe trailer zet Capcom de nieuwe Challenge mode in de schijnwerpers. Die laat spelers toe om twee Maverick bosses tegelijk te bestrijden. De trailer geeft meteen een ander detail prijs ook, namelijk dat de bosses van Mega Man X5 niet langer vernoemd zijn naar de leden van Guns N' Roses.

Net als eerdere games heeft Mega Man X5 acht verschillende bosses die spelers in een volgorde naar keuze kunnen aanpakken. In eerdere games echter hadden deze vijanden nogal algemene namen, zoals Launch Octopus of Bubble Crab, maar voor Mega Man X5 besloot Capcom de namen van de leden van Guns N' Roses te gebruiken. De robotvijanden werden zo gedoopt tot Axle the Red, Grizzly Slash,, Dark Dizzy, Izzy Glow,, Squid Adler, Mattrex en Duff McWhalen.

In plaats van die namen moeten we het nu stellen met namen als Burn Dinorex, Crescent Grizzly en Shining Firefly. In een reactie liet Capcom weten dat het deze keuze heeft gemaakt om de verschillende versies van de game (Japans en internationaal) beter op elkaar af te stemmen, wat ook de narratieve cohesie ten goede zou komen.

De reden waarom de Westerse versie oorspronkelijk de namen van Guns N' Roses had, moet trouwens gezocht worden bij Alyson Court. Zij is vooral bekend als de stem van Claire Redfield uit Resident Evil, maar ze was ook werkzaam als vertaler en ze hielp haar toenmalige man bij de Westerse versie van Mega Man X5. Haar man was blijkbaar een grote fan van Guns N' Roses en van het ene kwam het andere.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.