4gamers.be

RPG Maker MV op weg naar het Westen

Door Jay, 06-07-2018 11:03

NIS America heeft aangekondigd dat het in 2019 RPG Maker MV naar het Westen brengt en dat voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch. RPG maker MV laat je makkelijk je eigen RPG's in elkaar knutselen en komt meteen ook met de RPG Maker MV Player, dat je toelaat om door andere spelers gemaakte RPG's te downloaden en te spelen.

Reacties

 • 1313e

  Ik gebruik het nu al een tijdje op de PC (dus, vanwaar de 'komt naar het Westen'?), en ik zie niet in waarom je dit in hemelsnaam op een console wilt gebruiken?
  Ondanks het feit dat het het makkelijker maakt om RPGs te maken, vereist het nog steeds aardig wat programmeerwerk als je iets fatsoenlijks wilt maken.
  Als programmeur zie ik mijzelf dat niet echt bepaald doen op een console (lees: in nog een miljoen jaar).
  Echter, als dit mij er toe in staat zou stellen om RPGMaker games gemaakt op de PC te exporteren naar de Switch, dan zou mij dat bijzonder blij maken.

  • Geplaatst op 2018-07-06 om 15:50
 • Monkey.D.Luffy 1313e

  dus als ik het goed begrijp, voor een newbie in de RPG Maker serie, zal ik niets deftigs kunnen maken? Want ik heb totaal geen kaas gegeten van programmeertaal en dacht dit allemaal zeer toegankelijk werd gemaakt...

  • Geplaatst op 2018-07-06 om 18:31
 • 1313e Monkey.D.Luffy

  Je kunt wel degelijk iets deftigs maken, maar indien je graag game mechanics wilt gebruiken die niet standaard zijn, dan heb je al gauw een beetje kennis van JavaScript nodig of je zult op zoek moeten gaan naar plugins gemaakt door anderen (bijvoorbeeld de 'YanFly plugins').
  Het is niet altijd noodzakelijk hoor, maar iemand zoals ik (die niets anders doet dan programmeren) heeft er een hekel aan als er ergens limieten liggen. JavaScript is niet super moeilijk om een beetje te kunnen, maar het blijft wel programmeren.

  • Geplaatst op 2018-07-08 om 14:47

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.