4gamers.be

Remake van Battle for Middle-Earth in Unreal Engine 4

Door Jay, 14-07-2018 00:01, bron: https://www.bfmereforged.org/

Games gebaseerd op films en omgekeerd, het is niet altijd een succes, maar de Lord of the Rings games van EA werden destijds wel goed gesmaakt. Naast de hack-and-slash games waren er ook de Battle for Middle-Earth RTS-games, waarin je strategisch kon bouwen en troepen kon leiden, gesteund door iconische personages en hun krachtige mogelijkheden. Het waren goede games en natuurlijk wilden fans na Battle for Middle-Earth II meer van dat, maar het bleef stil.

Tot op de dag van vandaag werd Battle for Middle-Earth geen nieuw leven ingeblazen. Waarom dat precies is, is niet duidelijk. Het zou kunnen dat het allemaal te maken heeft met licentieproblemen, of met het feit dat meer traditionele RTS-games tegenwoordig een te klein publiek bereiken, maar duidelijk is wel dat er een fanbase is die uitkijkt naar meer Battle for Middle-Earth. Die fans kunnen nu uitkijken naar een remake van de eerste game in de Unreal Engine 4.

Het betreft een fan project onder de naam The Battle for Middle-Earth: Reforged. Omdat gebruik wordt gemaakt van een nieuwe, moderne engine, moet alle code opnieuw geschreven worden, hetgeen mogelijkheden biedt om nieuwe features te implementeren. Zo hoopt men vernielbaar terrein en 4K graphics te kunnen voorzien.

Begin 2019 wil men een eerste speelbare versie klaar hebben en tot dan is het natuurlijk te hopen dat het project niet noodgedwongen stopgezet wordt. Het gaat in eerste instantie wel enkel om een multiplayer remake. Een singleplayer campaign zou later misschien nog toegevoegd kunnen worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.