4gamers.be

Oculus Quest is nieuwe standalone VR headset

Door Jay, 27-09-2018 10:52

Afgelopen zomer nog waren er geruchten over een nieuwe standalone VR headset van Oculus en die is nu ook officieel aangekondigd. De Oculus Quest is een high-end all-in-one VR headset, wat inhoudt dat de headset volledig op zichzelf kan werken, zonder aan een pc of smartphone te moeten hangen terwijl ook externe sensoren niet van de partij zijn. We kennen natuurlijk al de Oculus Go als standalone headset, maar de Oculus Quest is technisch veel geavanceerder.

Eigenlijk combineert de Oculus Quest het beste van de Oculus Go, die gebruiksgemak, onafhankelijkheid en draagbaarheid brengt, met het beste van de Oculus Rift, die technische kracht bevat en de grenzen opzoekt van wat mogelijk is met VR. Net als de Oculus Go heeft de Oculus Quest een display resolutie van 1600x1440 per oog, maar het grote verschil met de Oculus Go zijn de nieuwe Oculus Insight sensoren. Dit nieuwe systeem gebruikt 4 ultra wide-angle sensoren om met behulp van algoritmes de exacte positie van de gebruiker en de controllers te bepalen, om zo "6-degrees-of-freedom" tracking te realiseren.

De Oculus Quest verschijnt in de lente van 2019 voor 399 dollar. Daarvoor krijg je dan de 64GB Oculus Quest headset en twee nieuwe Touch controllers. Bij launch zullen 50 games becshikbaar zijn, waaronder Robo Recall, The Climb en Moss. Ook wordt met Vader Immortal een Star Wars VR Series ontwikkeld.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.