4gamers.be

Fortnite gaat Minecraft achterna met nieuwe mode

Door Jay, 05-12-2018 15:19

Update: inmiddels heeft Epic de nieuwe mode officieel aangekondigd. Meer info hier.


Fortnite krijgt er een derde mode bij. Momenteel is er al Save the World (PvE) en Battle Royale (PvP), maar komt binnenkort ook nog een Creative mode bij. De aankondiging daarvan lijkt gepland te staan voor tijdens de Game Awards, in de nacht van donderdag op vrijdag, maar alles werd reeds gelekt via YouTuber Lachlan, die er al mee aan de slag kon en die blijkbaar niet weet hoe een embargo precies werkt. Zijn video is al offline gehaald, maar het kwaad is natuurlijk al geschied. Hier is de video nog te zien.

De Creative mode laat spelers toe om zonder veel beperkingen hun eigen wereld te creëren en zo ook eigen mini-games te creëren. Het is een uitgebreidere versie van de Playground mode, een versie waarin spelers hun eigen sandbox wereld kunnen ontwerpen. Wat dat betreft lijkt de nieuwe mode aan te sluiten bij de Creative mode die ook al bestaat in Minecraft.

Concreet heeft de Creative mode een eiland als hub, van waar spelers naar hun verschillende creaties kunnen teleporteren. Ook creaties van andere spelers zijn zo bereikbaar. Nieuwe creaties kunnen volgens verschillende regels gespeeld worden, zoals Deathmatch of free-roam, waarna de hele wereld na afloop weer gereset wordt zodat niet alles opnieuw gebouwd moet worden.

De nieuwe mode is uiteraard zeer welgekomen voor spelers die hun creativiteit de vrije loop willen laten, terwijl het Fortnite ook versterkt als een game die mee vorm wordt gegeven door de community zelf, iets waar ook Epic Games dan weer de vruchten van plukt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.